Allereerst het fractievoorzitterschap. Dit wordt in tijdens het verlof van Femke Roosma waargenomen door Zeeger Ernsting. Zeeger is al sinds 2014 raadslid en heeft veel zin in deze nieuwe tijdelijke rol. Lees hier meer over Zeeger.

Ons raadslid Dorrit de Jong zal vanaf februari aan de slag gaan als wethouder in Zwolle. Geweldig nieuws voor haar en voor Zwolle, hoewel GroenLinks Amsterdam haar natuurlijk zal missen. Lees hier wat Dorrit allemaal voor elkaar heeft gekregen als raadslid.

Gelukkig krijgen we er een zeer bevlogen plaatsvervanger voor terug: Elisabeth IJmker (28). Zij heeft ontzettend veel zin in haar raadslidmaatschap en specifiek ook in haar portefeuilles: werk en inkomen, digitale stad, dienstverlening en inkoop en als tweede woordvoerder verkeer en vervoer. Lees hier meer over Elisabeth.

Nieuwe portefeuilleverdeling

Marijn van der List wordt tijdelijk fractievertegenwoordiger om een aantal portefeuilles waar te nemen. Zij zal maatschappelijke opvang, armoedebeleid, schuldhulpverlening en sport met veel plezier gaan doen.  

Raadslid Nienke van Renssen zal de portefeuille Wonen en Bouwen van Dorrit overnemen. Dit sluit goed aan bij haar andere portefeuilles, waaronder Ruimtelijke ordening, Grondzaken, Openbare ruimte en Groen. Raadslid Tirza de Fockert zal tijdelijk een aantal Algemene Zaken- dossiers van Femke overnemen en wordt tweede woordvoerder op ruimtelijke ordening.
 

Natuurlijk zullen de nieuwe woordvoerders de komende tijd zoveel mogelijk ook zelf (online) kennismaken met mensen en organisaties in de stad. Maar neem vooral zelf contact op als je vragen hebt of in gesprek wil. Alle contactgegevens en de gedetailleerde portefeuilleverdeling vind je hier.

Fractiebestuur

Ook in het fractiebestuur zijn er personele wisselingen. Met het verlof van Femke Roosma is het bestuur tijdelijk driekoppig. Naast Zeeger Ernsting (waarnemend fractievoorzitter) en Lene Grooten (vicefractievoorzitter), is Imane Nadif de nieuwe secretaris.