Waarom is GroenLinks jouw partij?

Omdat GroenLinks middenin de samenleving staat, maar vooral omdat GroenLinks vooruitstrevende keuzes durft te maken en niet bang is om tegen de stroom in te roeien. Niet om tegendraads te zijn, maar voor een sociale, duurzame en rechtvaardige wereld.

Hoe ziet jouw ideale stad eruit?

De ideale stad is groen en heeft voldoende ruimte, maar de ideale stad is ook divers, vrijzinnig en een emancipatiemachine. Daarom moet er voldoende ‘stedelijkheid’ zijn, zodat er veel voorzieningen en plekken kunnen zijn waar ruimte is voor kunst, ontmoetingen en verschillende groepen bewoners. Amsterdam komt dicht in de buurt van de ideale stad. Maar we zijn er nog niet. 

Wat kan en moet er nog beter in Amsterdam?

We willen meer openbare ruimte om te delen, meer ruimte voor groen en ontmoetingen. Dat moet binnen handbereik zijn voor iedereen. Voor een ideale stad is er ook een sterke publieke sector nodig. Het moet er veilig en schoon zijn. Schoon water en gezonde lucht zijn belangrijk, maar helaas nog niet vanzelfsprekend. Dat moet dus anders. We moeten ervoor zorgen dat de ruimte die we hebben beter wordt benut, door mensen gezamenlijk. En de tuinen en parken die we hebben, moeten groen blijven.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Door constant in gesprek te blijven met mensen in de buurten en wijken, door vragen te blijven stellen en doorzettingsvermogen te tonen. Verandering bereik je niet op een achternamiddag, maar soms kan het snel gaan, door idealistisch en vasthoudend te zijn.

Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk nergens voor, maar mijn zoontje maakt mij ‘s nachts af en toe wakker en dat mag hij zeker doen! En zelfgebakken carrot cake, daar wil ik ook wel wakker voor worden.

Wat heb jij aan het eind van je termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

Een stad met groene wijken en buurten, en dat we kaders hebben voor het benutten van schaarse ruimte. Er zijn voldoende woningen en gemengde wijken. Een afgewogen beleid in de nieuwe Omgevingsvisie kortom, en dat het vanzelfsprekend is dat bewoners betrokken worden bij de ontwikkelingen in de buurt en de wijk.

Wie is jouw rolmodel?

Goede vraag. Vroeger zou ik zeggen Nelson Mandela, maar daarmee ben je niet de enige. Mensen die zichzelf zijn, maar juist ook oog hebben voor anderen, zijn mijn rolmodel.

Wat is je grootste talent?

Ik hoop dat ik analytisch en zo nodig kritisch ben, zonder vervelend te zijn.

Wat is je zwakke plek?

Soms ben ik ongeduldig als veranderingen niet snel genoeg gaan.

Je zit sinds 2018 in de raad. Waar ben je trots op?

Sinds mijn installatie in 2018 heb ik gestreden om binnentuinen in Amsterdam open en groen te houden en de bouwwoede in te tomen; we zijn er nog lang niet, maar ik ben blij dat het niet meer vanzelfsprekend is dat tuinen onderkelderd worden of worden volgebouwd.

Dit is leuk om over jou te weten:

Voordat ik raadslid werd, was ik advocaat in het omgevingsrecht. Als advocaat zag ik wat er beter kon. In de raad hoop ik een verschil te kunnen maken, ook met mijn expertise. Door mijn toga tijdelijk aan de wilgen te hangen heb ik nu volledig de ruimte om me voor een groene en rechtvaardige stad in te zetten.

Verder woon ik in West, maar ik heb lange tijd in de Pijp gewoond en ik ben dan ook nog steeds betrokken in de buurt, en een aanspreekpunt voor Zuid.