Waarom is GroenLinks jouw partij?

Het is de enige partij die opkomt voor rechtvaardigheid, duurzaamheid en vrijzinnigheid voor deze en toekomstige generaties.

Hoe ziet jouw ideale stad eruit?

Ik voel me altijd erg thuis bij het motto van de bewonersraad Nieuwmarkt: Wij willen een stad met buurten waar wonen, spelen, werken, leren en winkelen vlakbij en door elkaar gebeurt voor jonge en oude mensen.”

Wat kan en moet er nog beter in Amsterdam?

De stad moet nog veel mens-georiënteerder worden. Daarmee bedoel ik dat de stad bij uitstek de veiligste, prettigste en gezondste plek moet zijn voor haar bewoners. Een stad is tenslotte bedacht en ontworpen voor mensen. En die mensen moeten zich vrij, veilig en gezond in die stad kunnen bewegen. Daarnaast is de stad dé plek waar je je kunt ontwikkelen en waar je zingeving en saamhorigheid moet kunnen vinden.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Ik denk dat de overheid de voorwaarden moet maken waarbinnen maatschappelijke en economische ontwikkeling ten goede komt aan de meeste mensen, en niet slechts aan enkelen. Nu en in de toekomst. En zonder af te wentelen op milieu of de zwaksten. Daar zet ik me voor in.

Wat heb jij aan het eind van je termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

Ik hoop dat het autoluwe beleid zijn eerste vruchten heeft afgeworpen en dat mensen merken dat de stad prettiger wordt en de lucht schoner. En ik hoop dat dat langdurig doorgezet wordt.

Wat is je grootste talent?

Ik kan alle kanten van een dilemma zien en onderzoeken.

Wat is je zwakke plek?

Ik ben ongeduldig.

Je bent raadslid sinds 2014. Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op mede aan de wieg te hebben gestaan van de doorbraak in het denken over de verminderde rol van de auto in de stad. Autoluw is gemeengoed geworden.