Waarom is GroenLinks jouw partij?

Ik kwam voor de onvoorwaardelijke steun voor mensenrechten, specifiek de rechten van vluchtelingen, en ik bleef voor de tomeloze inzet voor een sociaal, duurzaam en verbonden samenleving, waar iedereen de kans krijgt om mee te doen en zichzelf te zijn.

Hoe ziet jouw ideale stad eruit? 

Mijn ideale Amsterdam is een stad vol contrasten, waarin ruimte is voor rafelranden en onbestemde plekjes. Een stad vol onverwachte verbintenissen en spontane ontmoetingen, die bruist van de creativiteit en waar elke inwoner de kans krijgt diens leven zo vorm te geven als die zelf zou willen. Een stad waarin je afkomst, je sociaal-economische achtergrond of je gender niet een bepalende factor is voor de kansen die je krijgt om je te ontwikkelen zoals je wenst, te zijn wie je bent of lief te hebben van wie je houdt. Een stad waarin iedereen welkom is en zich welkom voelt.

Wat kan en moet nog beter in Amsterdam?

De kansen van kinderen om zich optimaal te ontplooien worden nog steeds mede bepaald door hun ouders' afkomst, opleiding, of inkomen. Het is maar één voorbeeld van de kansenongelijkheid in onze stad. De kloof tussen arm en rijk, de haves en de have nots, trekt een spoor door alle domeinen in de samenleving. Of het nu gaat om wonen, werken, gezondheid of mobiliteit. Het is hét sociale thema wat we aan moeten blijven pakken.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Door samen met de Amsterdammers om wie het gaat te werken aan oplossingen.

Wat heb jij aan het eind van je termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen? 

Ik hoop allereerst de zachte stemmen en de vergeten groepen in de samenleving, de stemmen van mensen die hun weg naar de Stopera minder goed weten te vinden, te hebben versterkt. Ik hoop er voor te zorgen dat burgers die in hoge mate afhankelijk zijn van de overheid, bijvoorbeeld omdat ze in een schuldentraject zitten, omdat ze statushouder zijn of omdat ze als alleenstaande moeder in de bijstand terecht zijn gekomen, meer zeggenschap krijgen over hun eigen leven. En ik hoop eraan bij te dragen dat de kansenongelijkheid in het onderwijs is teruggedrongen.

Wie is jouw rolmodel?

Mavis Staples. Iemand die zich op haar 81ste nog net zo hard inzet om de misstanden in de wereld aan te kaarten als toen ze 25 was en met haar familie liederen schreef voor Dr. Martin Luther King, daarbij continu de verbinding zoekt met frisse, eigentijdse artiesten en nog in de donkerste thema's een lichtpuntje weet te vinden, dat kan alleen maar een grote inspiratie zijn. (Denk je nu: Mavis wie? Dan heb ik hier een kleine spoedcursus voor je📺 Oh, enne, Bob Dylan heeft haar ooit ten huwelijk gevraagd. Ik wil maar zeggen).

Wat is je grootste talent?

Goed luisteren en horen wat mensen echt willen zeggen.

Wat is je zwakke plek?

Tijdsmanagement is niet mijn sterkste vaardigheid.

Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Een live-concert van een van mijn favoriete artiesten.

Je bent raadslid sinds 2018. Waar ben je het trotste op?

Elk gesprek met een Amsterdammer die zich verloren voelt en na afloop het gevoel heeft gehoord te worden is een hoogtepunt.

Wat is leuk om over jou te weten? 

Ik schrijf het liefste met de vulpen van mijn opa. En ik ben geen onverdienstelijk backgammon speler. Wie daagt me uit?