Nieuws

Meerderheid voor scooters op de rijweg

Deze middag kwam er een meerderheid in de Tweede Kamer voor scootervrije fietspaden in Amsterdam. Al sinds 2011 willen wij dat scooters op de weg rijden om zo meer ruimte te maken voor fietsers. GroenLinks raadslid Zeerger Ernsting: “Dit is een belangrijke stap in het veiliger en gezonder maken van onze fietspaden. Wij zijn blij dat Den Haag eindelijk over brug komt.”

Lees verder

Wie draag jij aan voor het Roze Lieverdje?

Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdamse held(in) die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de emancipatie van LHBT+'ers in onze stad. Iedereen kan kandidaten voordragen. Begin januari selecteert de jury uit alle voordrachten een viertal genomineerden, waarna een online publieksstemming wordt geopend. Het Roze Lieverdje 2018 wordt op Valentijnsdag (14 februari) uitgereikt. Heb jij de perfecte kandidaat in je hoofd? Klik dan hier om iemand voor te dragen.

Lees verder

Het armoedebeleid moet en kan zoveel beter

Gisteren publiceerde de Kinderombudsman haar nieuwste onderzoek waarin uitgebreid wordt gekeken naar hoe kinderen in armoede hun leefsituatie ervaren. Daarin doet zij een pijnlijke constatering: ondanks alle regelingen van gemeentes voor kinderen in armoede ervaren kinderen niet minder armoede. De stress van ouders in een slechte financiële situatie, de onveiligheid, de uitsluitende mechanismen, dat raakt kinderen diep en zal hen altijd bijblijven. Er is niemand die dat níet erg kan vinden. Er is niemand die daar níet iets aan wil doen. Maar de vraag is, wat doe je eraan en hoe doe je er wat aan.

Lees verder

Gelijke kansen voor alle Amsterdamse leerlingen

Vorige week stemde de raad in met het voorstel van GroenLinks en de SP om meer te investeren in huiswerkbegeleiding, bijlessen, talentontwikkeling en coaching van scholieren in de stad. Zo krijgen alle leerlingen gelijke kansen in het informeel onderwijs.

Lees verder

Internationale herdenkingsdag Transpersonen

Maandag 20 november sprak ik tijdens de jaarlijkse “Transgender Remembrance Day”. Op deze dag worden wereldwijd alle transpersonen herdacht en geëerd die zijn vermoord vanwege hun genderidentiteit. Het afgelopen jaar waren dat er naar schatting 325. Een buitenproportioneel deel van de moordslachtoffers zijn twintigers, vrouwen van kleur en sekswerker.

Lees verder

GroenLinks Amsterdam: ook dit jaar permanente winteropvang voor daklozen

GroenLinks Amsterdam wil dat de gemeente dit jaar de winteropvang voor daklozen opnieuw de hele winter aaneengesloten openstelt van 1 december tot 1 april. De gemeente stelde eerder voor om terug te gaan naar een oude regeling waarin de winteropvang alleen de deuren opent als de temperatuur onder het vriespunt daalt. GroenLinks-raadslid Femke Roosma dient vandaag in een spoeddebat het voorstel voor permanente winteropvang in. Roosma: “Wij willen dat iedereen die geen alternatief heeft binnen kan slapen, zeker in de winter.”

Lees verder

Pagina's