Nieuws

Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen verlengd

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks Amsterdam roept geïnteresseerde kandidaten op zich tot uiterlijk vrijdag 14 juli om 13:00 uur aan te melden bij de kandidatencommissie. Verschillende kandidaten hadden na het verstrijken van de vorige deadline aangegeven meer tijd nodig te hebben en gevraagd naar een ruimere deadline. Hierin komt de kandidatencommissie hen nu tegemoet door de kandidaatstellingtermijn eenmalig te verlengen. De kandidatencommissie is op zoek naar sterke, diverse en sprankelende mensen waarmee we vol enthousiasme en vertrouwen campagne gaan voeren en die in de periode 2018-2022 een sterke gemeenteraadsfractie vormen. Kortom, een lijst met kandidaten die de GroenLinks-idealen in Amsterdam gaat realiseren.

Lees verder

GroenLinks Amsterdam in Istanboel tijdens verboden Pride March

Vanochtend heeft een delegatie van RozeLinks en GroenLinks Amsterdam op het Nederlands consulaat in Istanboel samen met de consul de regenboogvlag gehesen. Dit omdat de afsluitende demonstratie van de Pride Week, die deze week zou plaatsvinden, door de Turkse gouverneur werd verboden vanwege "risico voor feestende toeristen". In antwoord hierop hebben de internationale delegaties gezamenlijk een statement gemaakt. Lees hun verklaring hieronder.

Lees verder

Afblazen referendum kan écht niet

Deze week gebeurde er iets bijzonders in het slepende erfpachtdossier. We dachten het gewoon weer te gaan hebben over de overstapregeling naar eeuwigdurende erfpacht. Toen kreeg de vergadering plots een onverwachte wending. In de ochtend verstuurde het college namelijk een briefje met de mededeling dat er GEEN referendum over dit besluit aangevraagd zou kunnen worden. “Het college betreurt het misverstand”, stond er vervolgens. Een misverstand? Keer op keer hebben we als GroenLinks gevraagd of een referendum mogelijk was. Elke keer drukte het college ons duidelijk op het hart hier geen blokkades voor te zien. En dat is voor ons heel belangrijk.

Lees verder

Femke blogt: Geld voor zorg moet naar zorg!

Geld voor zorg moet naar zorg. Het klinkt zo logisch. Maar vanzelfsprekend is het niet helaas. Amsterdam houdt dit jaar 19 miljoen euro zorggeld over, wat niet opnieuw wordt geïnvesteerd in zorg. En dat, terwijl veel Amsterdammers afzien van zorgvoorzieningen omdat ze die niet kunnen betalen, er bezuinigd wordt op dagbesteding en huishoudelijke zorg en er een grote ongelijkheid is in gezondheid in deze stad.

Lees verder

Jorrit blogt: Reguleer én investeer voor een betaalbare woningmarkt

De Amsterdamse woningmarkt is peperduur. Vrije sector huurprijzen schieten de pan uit. Een op de zes in Amsterdam verkochte woningen wordt opgekocht door een belegger. Sociale huurwoningen worden nog steeds verkocht, terwijl meer mensen er recht op hebben. Geplande middenhuur- en starterswoningen worden zo duur verhuurd en verkocht dat ze voor gewone mensen onbetaalbaar zijn.

Lees verder

Raad komt met extra pakket maatregelen voor toegankelijkheid

GroenLinks, D66, SP, VVD en PvdA komen met een pakket aan maatregelen om de toegankelijkheid van de stad te verbeteren voor mensen met een beperking. De partijen willen een toegankelijkheidsfonds van 5 miljoen euro om te investeren in de sociale en fysieke toegankelijkheid van de stad. Daarnaast moet de stadsergonoom, die in de gaten houdt of projecten in de openbare ruimte voldoen aan toegankelijkheidseisen, een zwaardere rol krijgen en eerder betrokken worden bij bouwprojecten. Ook moet de gemeente zelf het goede voorbeeld geven met de eigen organisatie door de raadszaal en website toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. 

Lees verder

Pagina's