Nieuws

Duurzamer warmteplan voor Sluisbuurt

Voor 2500 woningen in de Sluisbuurt gaat gezocht worden naar een duurzamere warmtevoorziening dan eerst was voorgesteld. Daartoe heeft het college na aandringen van GroenLinks besloten. Raadslid Jasper Groen wilde niet dat de hele nieuwbouwwijk van 5500 woningen nu al op een heet warmtenet van NUON zou worden aangesloten. In het nieuwe voorstel wordt alleen de eerste helft van de woningen aangesloten, zodat voor de overige 2500 woningen een nog duurzamere oplossing gevonden kan worden. Daarnaast is er voor ontwikkelaars meer ruimte om zelf met een duurzamer alternatief te komen.

Lees verder

Zo geven we mensen met schulden een adempauze

Als je schulden hebt en je zorgen moet maken of je deze maand de huur wel kunt betalen, leidt dat tot een heleboel stress. Probeer dan nog maar je administratie op orde te krijgen of je werk goed te doen. Laat staan nadenken over de toekomst. Wat je dan nodig hebt, is een adempauze.

Lees verder

Wij werken stap voor stap aan een groener en socialer Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders heeft haar begroting gepresenteerd en komt met grote plannen. We stemmen met veel liefde voor. Maar we hebben ook nog wat eigen accenten. Want er is veel te doen om de stad socialer en groener te maken. Deze tekst sprak ik vandaag uit in de gemeenteraad, tijdens de tweede termijn van de begrotingsbehandeling.

Lees verder

Pagina's