Nieuws

Rutger blogt: bevecht racisme en onverdraagzaamheid. Juist nu!

Jan Kees Helms

Vandaag is het 21 maart, de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De dag is door de VN is ingesteld naar aanleiding van de bruut neergeslagen demonstratie tegen de apartheidswetten op 21 maart 1960 in Sharpeville, Zuid-Afrika waarbij de politie 69 demonstranten doodschoot. Nog elke dag kun je zien dat de strijd tegen racisme, discriminatie en onverdraagzaamheid niets aan urgentie heeft ingeboet.

Lees verder

GroenLinks wil collectieve zorgverzekering zonder eigen risico voor álle Amsterdammers

De gemeente Rotterdam gaat onderzoeken of zij vanaf 2019 een collectieve zorgverzekering met een eigen risico van 50 euro kunnen aanbieden aan álle Rotterdammers. GroenLinks wil dat de gemeente Amsterdam het Rotterdamse voorbeeld volgt en bovendien nog verder gaat door het eigen risico voor Amsterdammers geheel te schrappen. GroenLinks woordvoerder Femke Roosma: “Het eigen risico vormt voor veel mensen een hoge kostenpost. Het kan leiden tot zorgmijden en ondermijnt de solidariteit tussen ziek en gezond. Ziek worden is tenslotte geen keuze en een eigen risico is daarom bovenal onrechtvaardig.”

Lees verder

GroenLinks grootste in Amsterdam: vrijwilligers bedankt!

Gisteren werden we in Amsterdam de grootste partij. Het harde werk van honderden vrijwilligers wordt zo beloond met een daverende verkiezingsoverwinning. We verviervoudigen bijna ons kiezersaantal en zijn de grootste in vier stadsdelen: Oost, West, Zuidoost en Centrum.

Lees verder

GroenLinks: kolen eindelijk haven uit

GroenLinks Amsterdam is verheugd met het besluit van de haven om in 2030 steenkolen uit Amsterdam te bannen. Dit besluit komt na een motie op initiatief van GroenLinksraadslid Jasper Groen waarin opgeroepen wordt om een einde te maken aan de heerschappij van de vuile grondstof in de hoofdstad. ‘Mooi dat de haven na lang aandringen van de raad deze belangrijke en dappere stap durft te zetten. We vinden het goed om te lezen dat de haven nu ook zelf geen toekomst meer ziet in steenkolen’, aldus Groen.

Lees verder

GroenLinks: Beoogde locatie stadsnomaden ongeschikt, gemeente moet nieuwe plek vinden

Na een jaar in Westpoort gebivakkeerd te hebben, moet een groep stadsnomaden opnieuw naar een nieuwe plek verhuizen. GroenLinks Amsterdam maakt zich ernstig zorgen over de nieuwe locatie omdat deze te klein is om alle stadsnomaden te laten wonen.  Ook de politie heeft negatief over de plek geadviseerd. GroenLinks Amsterdam wil dan ook dat er een nieuwe locatie gevonden wordt waar alle nomaden terecht kunnen. Zo is er in Noord een terrein waar de nomaden eerder hebben gestaan en dat geschikt lijkt. Fractievoorzitter Rutger Groot Wassink: ‘iedereen heeft het recht op een plek in deze stad, ook voor mensen die anders willen samenleven. Wat ons betreft heeft de gemeente de plicht een geschikte locatie aan te bieden. Nu de beoogde locatie ongeschikt blijkt moet er een nieuwe oplossing worden gevonden’.

Lees verder

Pagina's