Nieuws

kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen geopend

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks Amsterdam roept geïnteresseerde kandidaten op zich voor 10 juni aan te melden bij de kandidatencommissie. De kandidatencommissie is op zoek naar sterke, diverse en sprankelende mensen waarmee we vol enthousiasme en vertrouwen campagne gaan voeren en die in de periode 2018-2022 een sterke gemeenteraadsfractie vormen. Kortom, een lijst met kandidaten die de GroenLinks-idealen in Amsterdam zo veel mogelijk gaat realiseren.

Lees verder

GroenLinks en D66 Amsterdam: “Ondersteun informeel PrEP-gebruik”

GroenLinks en D66 willen dat Amsterdam het informeel gebruik van het HIV-preventiemedicijn PrEP gaat ondersteunen. Dat staat in een initiatiefvoorstel dat beide partijen vandaag in de Amsterdamse gemeenteraad indienen. Op dit moment is PrEP beschikbaar, maar wordt het niet vergoed. Omdat het medicijn in Nederland heel erg duur is, kiezen steeds meer HIV-risicogroepen ervoor om hun PrEP uit het buitenland te halen. Initiatiefnemer en GroenLinksraadslid Femke Roosma: “Den Haag zou PrEP en begeleiding natuurlijk gewoon moeten vergoeden. Amsterdam is echter altijd voorloper geweest met haar HIV-bestrijdingsbeleid. Het is dus logisch dat we verantwoordelijkheid nemen in het blijven beschermen van de seksuele gezondheid van alle Amsterdammers.”

Lees verder

Geen smoesjes meer, de Hemwegcentrale moet nu echt dicht.

De ontwikkelingen rond de Hemweg gaan snel. NUON heeft laten weten 55 miljoen te willen voor de sluiting, maar verschillende deskundigen schatten in dat tien miljoen zou volstaan. Daarmee komt snelle sluiting eens temeer in zicht. Wethouder Choho zegt niet meer dan 1 miljoen te willen uittrekken. Verschillende partijen springen in het gat, waardoor er nu een totaal bod ligt van 5 miljoen euro. Daarnaast komen Amsterdammers nu ook zelf in actie, met het burgerinitiatief 'Hete Kolen'. Dat het Rijk, NUON en het stadsbestuur het zo ver hebben laten komen dat het probleem nu moet worden opgelost door andere groepen is natuurlijk zeer te betreuren. Toch is GroenLinks blij met al het maatschappelijk en groen initiatief onder Amsterdammers.

Lees verder

Lene blogt: blijven opkomen voor kunstenaars

Lene Grooten

Amsterdam is big business. De huizenmarkt is krap en onbetaalbaar en geld lijkt in veel gevallen de hoofdmoot te worden. Kunstenaars vertegenwoordigen hierin vaak een tegenkracht en zijn autonoom in hun denken en doen. Kunstenaars houden de stad levend en durven buiten de lijntjes te kleuren. Dat maakt hen van grote waarde voor de stad. Daarom heeft GroenLinks Amsterdam zich de afgelopen jaren steeds ingezet voor het behoud van ateliers en vrijplaatsen voor zoveel mogelijk kunstenaars. Of zoals Godpipo (pseudoniem van kunstenaar Arjan Winklaar) zegt op Mister Motley: “Kunstenaarsinitiatieven, hebben de toekomst.”

Lees verder

Rutger Groot Wassink lijsttrekker GroenLinks Amsterdam

De huidige fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam, Rutger Groot Wassink, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 opnieuw de lijsttrekker zijn. De 42-jarige Groot Wassink heeft zich als enige bij de kandidatencommissie van GroenLinks Amsterdam gemeld om de functie op zich te nemen. In 2014 was hij ook lijsttrekker voor GroenLinks nadat hij in een interne verkiezing drie andere kandidaten versloeg.

Lees verder

Pagina's