Amsterdam samen

Wij staan voor een vrijzinnige stad waar iedereen zonder schaamte of angst zichzelf kan zijn.

In Amsterdam komen we voor elkaar op, ook als de ander niet op ons lijkt. De vrijheid die Amsterdamse moslims genieten om hun geloof te belijden is dezelfde vrijheid die homo’s genieten om elkaar in het openbaar lief te hebben. Iedereen binnen onze stadsgrenzen kan op ons rekenen als zijn huidskleur, geloof, gender, seksuele voorkeur, leeftijd, klasse of handicap tegen hem of haar wordt gebruikt.

De tijd van ontkenning is voorbij. Racisme is springlevend, helaas ook in Amsterdam. Dat accepteren we niet: we bestrijden racisme en discriminatie te vuur en te zwaard. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn.

Sekswerk wordt behandeld als een gelijkwaardig beroep met respect voor sekswerkers. Uitbuiting en misstanden worden zoveel mogelijk tegengegaan. Het terugbrengen van plekken voor raamprostitutie zal leiden tot minder zichtbare en daardoor minder goed controleerbare vormen van prostitutie. Dat is niet in het belang van de prostituees. Wél in het belang van prostituees is inzetten op hun veiligheid en het tegengaan van vrouwenhandel.

GroenLinks is voor het legaliseren van softdrugs en voor gemeentelijke wietteelt. Het huidige beleid stimuleert alleen misdaad.

Sluit je aan

Samen maken we verandering mogelijk en werken we aan een eerlijk en groen Amsterdam.

Doe mee