Kijk dan snel hieronder bij het stadsdeel waar jij in woont. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen webpagina voor de stadsdeelcommissie ingericht waar je alle informatie nog een keer kan na lezen.

Wat doen de stadsdeelcommissies?

In Amsterdam heeft elk stadsdeel een stadsdeelcommissie. De stadsdeelcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van bewoners van het stadsdeel. De leden van de stadsdeelcommissie geven gevraagd en ongevraagd advies aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel. Deze adviezen gaan over allerlei thema’s, zoals wonen, het gebruik van de openbare ruimte, verkeersveiligheid, en groen. Momenteel bekijkt de gemeente Amsterdam hoe het bestuurlijk stelsel aangepast wordt voor de volgende periode, meer daarover lees je op de website van de gemeente. 

Hoe is het om stadsdeelcommissielid te zijn?

Benieuwd hoe het is om stadsdeelcommissielid te zijn? Lees hieronder meer over de ervaringen van onze (oud-)stadsdeelcommissieleden.

Fatin

“Ik noem mezelf buurtpoliticus! Ik ben de ogen en de oren van de buurt en creëer een brug tussen de bewoners de politiek. Zoals bewonersavonden bijwonen en naar de vragen en zorgen luisteren van mensen. Vervolgens kan ik die meenemen in een advies dat we uitbrengen, of we nodigen hen uit om in te spreken tijdens de vergadering van de stadsdeelcommissievergadering en daaruit verder te werken naar een mogelijke oplossing."

Fatin in een GroenLinks jasje

Micha 

“Ik heb een geweldige tijd gehad in de deelraad. De meeste mensen met wie ik werkte, waren ontzettend leuke mensen. Die geweldige tijd kwam natuurlijk (vooral) voort uit het werk. De mensen die ik te spreken kreeg, de veelheid aan onderwerpen die ik langs kreeg - groot en klein - maar ook domweg de mogelijkheid om me uit te kunnen spreken over de richting die het stadsdeel uitging. Je kunt in de stadsdeelcommissie niet de hele wereld veranderen, maar wel een duw geven."

Foto van Micha Mos

Afdeling Centrum

Ben jij een betrokken buurtbewoner in Amsterdam Centrum of heb je tijd en zin dat te worden? Heb je groene en linkse idealen en vind je het tijd die in te zetten voor een mooiere stad? Dan zoekt GroenLinks Amsterdam Centrum jou! Lees meer via de aanmeldpagina. De aanmeldingen sluiten op 13 oktober 2021.

Afdeling Nieuw-West

Ben jij een betrokken buurtbewoner in Amsterdam Nieuw-West of heb je tijd en zin dat te worden? Heb je groene en linkse idealen en vind je het tijd die in te zetten voor een mooiere stad? Dan zoekt GroenLinks Amsterdam Nieuw-West jou! Lees meer via de aanmeldpagina. De aanmeldingen sluiten op 30 september 2021.

Afdeling Noord

Helaas is de deadline om je aan te melden voor de stadsdeelcommissie in stadsdeel Noord al verstreken.

Afdeling Oost

Ben jij een betrokken buurtbewoner in Amsterdam Oost of heb je tijd en zin dat te worden? Heb je groene en linkse idealen en vind je het tijd die in te zetten voor een mooiere stad? Dan zoekt GroenLinks Amsterdam Oost jou! Lees meer via de aanmeldpagina. De aanmeldingen sluiten op 30 september 2021.

Afdeling Weesp

Binnenkort gaat de zoektocht van start naar commissieleden in Weesp. Zodra er meer bekend is, vind je dat hier.

Afdeling West

De eerste deadline om je aan te melden voor de stadsdeelcommissie in stadsdeel West is verstreken. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die er nog zijn? Stuur dan een mailtje naar kandidaatglwest2022@gmail.com

Afdeling Zuid

Ben jij een betrokken buurtbewoner in Amsterdam Zuid of heb je tijd en zin dat te worden? Heb je groene en linkse idealen en vind je het tijd die in te zetten voor een mooiere stad? Dan zoekt GroenLinks Amsterdam Zuid jou! Lees meer via de aanmeldpagina. De aanmeldingen sluiten op 1 september 2021.

Afdeling Zuidoost

Binnenkort gaat de zoektocht van start naar stadsdeelcommissieleden in stadsdeel Zuidoost. Zodra er meer bekend is, vind je dat hier.