Wie ben je?

Ik ben Elisabeth, 28 jaar en woon in Bos & Lommer. Geboren en opgegroeid in Amstelveen maar altijd veel tijd doorgebracht in Amsterdam. Na wat jaren in het buitenland te hebben gewoond voor studie woon ik sinds 2016 ook eindelijk in onze prachtige stad. Hier voel ik me thuis.

Waarom ben je actief geworden voor GroenLinks?

Ik kan slecht tegen onrecht. Mijn ouders zeiden vroeger “het leven is niet eerlijk”, om me te kalmeren als ik ergens verdrietig of boos van werd. Dat klopt, het leven is niet eerlijk, maar des te meer roept dat bij mij de vraag op hoe ik dan kan bijdragen aan bestrijden van onrecht; hoe ik de wereld een stukje eerlijker kan maken. GroenLinks is voor mij dé partij die zich inzet voor een rechtvaardige samenleving. 

Wat was de aanleiding om je verkiesbaar te stellen?

Ik heb een achtergrond in internationale betrekkingen en heb me ook qua werk veel bezig gehouden met grote thema’s als machtsongelijkheid, sociale rechtvaardigheid en mondiale solidariteit. De wereld willen veranderen gaf me soms een machteloos gevoel: de wereld is groot, de invloeden complex. Ik besefte me dat deze thema’s net zo goed op lokaal niveau spelen: hier, in m’n eigen buurt, in m’n eigen stad. In Amsterdam is ook werk nodig als het gaat om ongelijkheid en klimaatverandering. De gemeenteraad is voor mij de ideale plek om me hiervoor in te zetten. 

Wat betekent Amsterdam voor jou?

Amsterdam is voor mij de stad van mogelijkheden. Een stad met ruimte voor mensen met verschillende ambities en dromen, die werken aan een hoopvolle toekomst. Ik ben dankbaar om in zo’n mooie stad te wonen. 

Je gaat je bezighouden met o.a. Werk en inkomen. Wat wil je daar bereiken als raadslid?

De corona crisis heeft ons duidelijk gemaakt dat de flexibilisering van de arbeidsmarkt voor problemen zorgt. Zeker voor kwetsbare groepen die in de informele sector werken zijn er grote gevolgen. Ik wil er voor zorgen dat we vooruitgang boeken op sociale zekerheid, waar we welzijn centraal stellen. 

Wil je de Amsterdammers nog wat meegeven?

Durf te dromen over hoe de wereld er ook uit kan zien; hoe Amsterdam er uit kan zien. Droom groots, radicaal, solidair, groen. En laten we dan samen bouwen aan deze stad!