Waarom is GroenLinks jouw partij?

Ik ben Groen en ik ben Links. En die twee hebben alles met elkaar te maken. Solidair met mensen én met de aarde en alles wat er leeft.  Geen opstapeling van kapitaal bij enkelen, maar verdeling van welzijn voor allen die op de planeet leven.

Hoe ziet jouw ideale stad eruit?

Een stad waar we voor elkaar zorgen en solidair zijn met elkaar
Een stad waar we elkaar ontmoeten en onszelf te voet of per fiets vervoeren in een gezonde groene omgeving.
Een stad waar je de vrijheid ademt en waar iedereen zichzelf mag en kan zijn, niet alleen in huis maar ook buitenshuis en diversiteit vanzelfsprekend is. 
Een stad waar we oog hebben voor de oud én jong. Waar het leefritme van ouderen ruimte krijgt naast het leefritme van jongeren.
Een stad waar je Amsterdammer kan worden, waar je ook vandaan komt.

Wat kan en moet nog beter in Amsterdam?

Amsterdam kan nog groener; groene straten, pleinen, grote en kleine parkjes en gezonde bomen. Amsterdam kent teveel ongelijkheid, ook in gezondheid. Het is onacceptabel dat in sommige wijken mensen veel korter en in slechtere gezondheid leven. Uitsluiting, een ongezonde leefomgeving en lage inkomens waardoor stress de overhand heeft en ongezond maakt. Dat maakt me woedend én gemotiveerd om wat aan te doen.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Hard werken, samenwerken met Amsterdammers en nooit opgeven!

Wie is jouw rolmodel?

In mijn tijd als vakbondsbestuurder in de ouderenzorg was er in elke organisatie wel één verzorgende; vrouwen die niet bang waren en hun nek uitstaken om op te komen voor hun collega’s en de ouderen. Die vrouwen zijn mijn rolmodel én doe ik het voor

Hoe ben je in de politiek beland?

Ik ben altijd politiek actief geweest, van jongs af aan. En politiek vind ik veel breder dan partijpolitiek. Mijn tijd in het leerlingenbestuur op mijn middelbare school, als voorzitter van de studentenvakbond, vakbondsbestuurder in de zorg. En nu in gemeentepolitiek. Altijd bezig met beleid, politiek en bestuur.

Waar ben je trots op?

Op een aantal van mijn initiatiefvoorstellen in 2021: Bestrijding van racisme en discriminatie in de zorg en een voedselbos in AmsterdamEn de wijziging in het bomenbeleid waardoor de bomen in binnentuinen veel beter worden beschermd!

Wat is leuk om over jou te weten?

Ik ben zeer betrokken bij, en geïnteresseerd in de ouder wordende mens en hoe we goede en waardige zorg kunnen leveren in het bijzonder.

Heb je nog een muziektip? 🎧

… heb je even…. :-)  
Luister vooral eens naar Jordi Savall en zijn Hesperion XX. En dan bijvoorbeeld naar zijn album ‘The Routes of Slavery’. 
Volg me anders gerust op Spotify, alhoewel ik ook nog wel ouderwets CD’s gebruik.