Rutger Groot Wassink: “Ik ben buitengewoon trots om opnieuw als lijsttrekker te worden voorgedragen en dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Met veel strijdlust kijk ik uit naar de komende campagne. We zijn bezig met het realiseren van onze plannen voor verandering, voor een rechtvaardige en groene stad. Ik kijk vol vertrouwen vooruit.”

Groeiende ongelijkheid en polarisatie

Maar de uitdagingen waar Amsterdam voor staat zijn onverminderd groot, zo niet zwaarder geworden door de coronacrisis, benadrukt Groot Wassink. “Denk bijvoorbeeld aan de onverminderde noodzaak om klimaatverandering aan te pakken, de groeiende ongelijkheid en de polarisatie tussen groepen mensen. Ik ben uiterst gemotiveerd om samen met GroenLinks Amsterdam te vechten om Amsterdam eerlijker en duurzamer te maken en daarom heb ik me kandidaat gesteld.”

Energiek leiderschap

De kandidatencommissie van de partij is blij met de kandidatuur van Groot Wassink. Voorzitter Gala Veldhoen: “Sinds zijn eerdere benoeming toont Rutger Groot Wassink nog elke dag energiek leiderschap. Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld. Wij zijn verheugd dat onze leden hem graag in deze rol blijven zien en kijken uit naar de campagne.”

Historische tien zetels

Groot Wassink (46) is historicus en werkte voor onder andere de FNV en de Woonbond. In 2018 hielp hij als lijsttrekker GroenLinks Amsterdam aan een historische tien zetels, waarmee GroenLinks de grootste partij werd in Amsterdam. Voor zijn wethouderschap was hij vier jaar fractievoorzitter in de Amsterdamse gemeenteraad.

De leden van GroenLinks Amsterdam moeten het lijsttrekkerschap van Groot Wassink formeel bekrachtigen door middel van een online stemming.

Foto boven: GroenLinks Amsterdam, als persfoto beschikbaar voor redactioneel gebruik