Aflevering 1 met Bram van Ojik: de ontspannen samenleving

We trappen deze serie af met Bram van Ojik, net afgezwaaid uit de Tweede Kamer. Hij is al meer dan veertig jaar verbonden aan GroenLinks en zijn voorlopers, en blijft daarbij altijd fris van geest. Niet voor niets werd hij op zijn 60e nog benoemd tot politiek talent van het jaar. 

Het gesprek begin met een aantal dilemma’s voor Bram. Laat hij zich voor eens en altijd uitspreken: is hij Groen of toch meer Links? En heeft GroenLinks in de dertig jaar van zijn bestaan de idealen voldoende verwezenlijkt? Rutger praat met Bram onder andere over meeregeren of niet, het basisinkomen, ongelijkheid en racisme in de stad, en leven in een lager tempo in een ontspannen samenleving.

ABONNEER JE OP DE PODCAST "RGW"

Luister en abonneer je op de podcast via SpotifyApple Podcasts of je favoriete podcast-app. Vind je RGW leuk? Vertel je vrienden, familie en collega's over de podcast en laat een recensie achter. Alvast enorm bedankt!

Draag bij

Met een klein team maken we RGW mogelijk om interessante gasten en verhalen te verzamelen. Help mee om RGW mogelijk te maken en doneer wat je kunt missen. Op een andere manier bijdragen? Abonneer je via SpotifyApple Podcasts of je favoriete podcast-app 💚