Culturele vrijplaatsen, zoals Ruigoord, zijn onmisbaar voor de stad. Ons raadslid Simion Blom vertelt meer over deze bijzondere plek.

Afgelopen zomer ben ik voor het eerst lange tijd op Ruigoord geweest, tijdens het Landjuweel festival. Na de eerste festivaldag was ik meteen verkocht en ben ik die week nog drie keer terug geweest. Ruigoord is een unieke plek in onze stad. Eigenlijk inmiddels erfgoed. De combinatie natuur, vrijzinnigheid en kunst vind je helaas steeds minder terug in onze stad. Amsterdam lijkt steeds meer een aangeharkte stad te worden. En dat is zonde. Ruigoord wordt omringd door massieve olietanks en industrie. Deze economie krijgt in onze samenleving vrij baan, terwijl culturele plekken als Ruigoord te maken hebben met onzekerheid. Geld en economie zijn niet de enige waarden die volgens GroenLinks de ruimte moeten krijgen. Vrijzinnigheid en solidariteit zijn onmisbaar voor een levendige stad waar iedereen zich thuis kan voelen. Daarom vinden kunstzinnige en culturele vrijhavens bij GroenLinks Amsterdam een vaste bondgenoot. Zo pleiten we al jaren voor het behoud van vrijplaatsen, hebben we afgelopen periode een initiatief ingediend voor een stadscurator en zullen we ons altijd blijven inzetten om het vrije karakter van Amsterdam te behouden.

Ik ben ontzettend trots dat ik komende zaterdag de opening mag doen van een kunstexpositie op Ruigoord: “From the Psychedelic to the Vatican”. Deze expositie is onderdeel van het Multiversum evenement. Wereldberoemde kunstenaars zullen hun kunst tonen. Denk maar aan namen als: Karl Ferris, Bruce Atherton, Allen Barke en Nora Kastein. Door deze expositie laat Ruigoord zien niet alleen belangrijk te zijn voor cultuur in de stad zelf, maar ook kunstenaars een podium geeft. Wil jij ook onderdeel zijn van deze bijzondere plek en tentoonstelling? Kom dan ook naar Ruigoord op zaterdag 1 september om 18:00 voor Multiversum. Tot dan!