Simion Blom

Raadslid

GroenLinks is voor mij de meest humane partij, een partij die juist in deze tijd ontzettend belangrijk is. De samenleving is steeds meer aan het polariseren op sociaal, economisch en politiek gebied. Dat willen wij tegen gaan. GroenLinks zet zich in voor rechtvaardigheid, menswaardigheid, zorg en solidariteit.

In de raad ben ik onder andere woordvoerder onderwijs. Onderwijs moet doen waar het voor bedoeld is. Afkomst, woonplaats, postcode of de opleiding van ouders mogen geen bepalende factoren zijn voor de onderwijscarrière van Amsterdamse leerlingen, zoals dat nu wél het geval is. Zo lang het Amsterdams onderwijs er niet in slaagt alle leerlingen eerlijke kansen te geven, wil ik blijven strijden voor goede onderwijskwaliteit, onderwijsgelijkheid en sociale rechtvaardigheid.

Verder zet ik me in voor meer woningen voor kwetsbare jongeren, betere kwaliteit van het MBO, een tweede kans voor jongeren die fouten hebben gemaakt, goede toegang tot bijlessen en huiswerkbegeleiding. Maar ook een arbeidsmarkt die discriminatievrij is. Dat zijn de onderwerpen die waar ik me hard voor maak. 

De volledige portefeuilleverdeling van de fractie vind je hier