Dorrit de Jong

Raadslid

"Ik wil werken aan een socialer en groener Amsterdam, zoals ik dat in het stadsdeel heb gedaan: aandacht voor de kwetsbaren en ruimte voor bewoners om eigen initiatieven te ontplooien. Zodat Amsterdam die prachtige stad is en blijft waar ik graag woon: ongedeeld en van iedereen."

  • 30 jaar
  • Beleidsmedewerker Tweede Kamer

Sinds ik twaalf jaar geleden in Amsterdam kwam wonen, geniet ik elke dag van onze prachtige stad met al z’n energie, grachten en diversiteit aan mensen en meningen. Maar ik maak mij zorgen. Het ideaal van een ongedeelde stad waarin we met elkaar samenleven en die werkt als emancipatiemachine raakt steeds verder uit zicht. Ik maak mij zorgen om de toenemende ongelijkheid en om de drukte waardoor Amsterdammers niet meer in de binnenstad komen. En ik maak mij zorgen dat door die drukte-discussie andere issues zoals de positie van kwetsbare mensen en problemen buiten de ring naar de achtergrond verdwijnen.

In het stadsdeel heb ik afgelopen jaren gewerkt aan meer oog voor de kwetsbaren en ruimte voor bewoners die iets willen. Ik ben trots dat op mijn initiatief bewoners mogelijkheid hebben gekregen om autovrije Leefstraten te maken. De komende jaren wil ik die ervaring en mijn kennis vanuit het werk bij de Tweede Kamerfractie inzetten om Amsterdam groener en socialer te maken. Omdat het anders kan. Omdat het anders moet.