Scooter

Meerderheid voor scooters op de rijweg

Deze middag kwam er een meerderheid in de Tweede Kamer voor scootervrije fietspaden in Amsterdam. Al sinds 2011 willen wij dat scooters op de weg rijden om zo meer ruimte te maken voor fietsers. GroenLinks raadslid Zeerger Ernsting: “Dit is een belangrijke stap in het veiliger en gezonder maken van onze fietspaden. Wij zijn blij dat Den Haag eindelijk over brug komt.”

Ondertussen explodeert het aantal scooters in de stad. Omdat deze op de fietspaden mogen rijden neemt het aantal ongelukken toe en voelen steeds meer fietsers zich onveilig. Daarom wilde bijna de hele gemeenteraad in 2015 dat de scooter definitief van het fietspad zou verdwijnen. Jarenlang hield een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer het scootervrij maken van de fietsenpaden tegen. Tot vandaag.

Vandaag bleek dat er nu wel breed draagvlak in de Tweede Kamer is ontstaan om Amsterdam de ruimte te geven om de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen. We zijn er nog niet helemaal: de verandering moet nog gestemd worden, maar de belangrijkste horde lijkt nu genomen. In de zomer van 2018 kunnen Amsterdammers daardoor een stuk veiliger en gezonder fietsen!