De vierde sessie vindt plaats op 15 juni (20.00 uur tot 21.30 uur) en het thema 'diversiteit en inclusie' staat centraal. Een urgent onderwerp dat iedereen raakt. Zeker ook binnen Kunst & Cultuur, bij uitstek een plek voor de verbeelding en de opgerekte grenzen.

Deze sessie richt zich op twee van de vier P’s binnen de Code Diversiteit & Inclusie: Publiek en Personeel. Inclusie is een breed begrip. Van non binaire aanspreekvormen tot gebarentaal, van het weghalen van fysieke drempels tot het slopen van onzichtbare muren; wat kunnen we allemaal van elkaar leren? Host Zunga Linger spreekt met verschillende gasten uit de cultuursector over dit thema. 

Onze sprekers deze avond:

ovb Lawrence Cheuk (Trainee bestuur Salto/AT5, ihkv Divers en Inclusief aan de top), Ramon de Lima (voorzitter van Stichting Nachtburgemeester), Gershwin Bonevacia (Stadsdichter van Amsterdam), Maren Siebert, adviseur educatie, participatie en inclusie en per augustus 2021 directeur Bekijk ‘t en Imane Nadif (raadslid GroenLinks Amsterdam). Plus adviezen van o.a. Musea in Gebaren, dat kunst en cultuur toegankelijk maakt voor doven en slechthorenden. Host Zunga Linger won onlangs de Young Amsterdam award winnaar als sociaal entrepreneur, hij is oprichter van een uitzendbureau voor dak- en thuislozen.

Welke vragen liggen deze avond op de digitale tafel?

  • Publiek: Hoe kan de gemeente Amsterdam kunst- en cultuur instellingen stimuleren om een breed publiek aan te spreken, een rijk verhaal te vertellen, meer toegankelijk te zijn? Wat kan de gemeente zelf doen om een breder publiek kennis te laten maken met kunst en cultuur? 

  • Personeel: Wat wordt er op dit moment gedaan vanuit culturele instellingen om een meer diverse en inclusieve werkvloer te creëren, en wat kan de gemeente doen om dit te verbeteren?

  • Begint inclusie binnen de culturele sector bij een diverser personeelsbestand, of een inclusiever personeelsbestand bij een diverser publiek?

Wil je deelnemen? Meld je aan via dit formulier

Zie hier meer informatie over de werkgroep Kunst en Cultuur.