Voor zijn studie verhuisde hij naar Groningen. Daar kwam hij als maatschappelijk werker in het Blijf van mijn Lijf-huis in contact met ongedocumenteerde slachtoffers van huiselijk geweld. Op basis van deze ervaringen schreef hij een boekje waar GroenLinks Kamervragen over heeft gesteld. Deze hebben geleid tot een landelijke beleidswijziging. 

Later was hij voorzitter van COC Groningen & Drenthe en maakte hij in 2014 een film over de antihomo-propagandawet in Rusland. Tijdens een Ted Talk vertelde hij over deze ervaring en zijn jeugd op het Friese platteland. In Groningen was Kris vijf jaar lang raadslid voor GroenLinks. Eind 2015 verhuisde hij naar Amsterdam. Hij werkt sindsdien bij gemeenten als beleidsadviseur dakloosheid en mentale gezondheid. Ook is hij al vier jaar lang kwartiermaker LHBTIQ+ bij 113 Zelfmoordpreventie.

Voor Kris geldt dat Amsterdam de plek moet blijven waar mensen zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen. En dat is nu, met de rechtse wind die door ons land waait, belangrijker dan ooit.