Waarom organiseren we deze avond?

Onze wereld is vooral ingericht op de ervaringen en behoeften van mannen. Dit zien we ook in het beleid van de overheid. Terwijl vrouwen en non-binaire personen vaak andere uitdagingen en behoeften hebben dan mannen. Een paar voorbeelden: 

  • Voor vrouwen is de zorg voor anderen 10 keer vaker een reden om geen betaald werk te doen;
  • 44% van de vrouwen is financieel afhankelijk van haar partner of de overheid;
  • Vrouwen melden 50% meer bijwerkingen van medicijnen dan mannen en worden 33% vaker in het ziekenhuis opgenomen in verband met bijwerkingen;
  • Meiden van middelbare schoolleeftijd stoppen sneller met sport, en onder meiden met een migratieachtergrond is dit percentage nog hoger.

Gender in beleid - werk, zorg en sport

Overheidsbeleid is pas echt effectief als het past bij de verschillende belevingen en uitdagingen van Amsterdammers. Op 7 november willen we daarom met jou in gesprek over gendergelijkheid in beleid. Hoe moeten we dit aanpakken? Wat zijn de blinde vlekken? Ook gaan we dieper in op ons initiatiefvoorstel over gendergelijkheid in het beleid van de gemeente Amsterdam. Onze speciale aandacht gaat deze avond naar de onderwerpen ‘werk en inkomen’, ‘zorg’ en ‘sport’. Graag nemen we jouw ideeën en ervaringen hierin mee. 

De avond zal interactief zijn met ruimte voor gesprekken, ideeën en een drankje na afloop om verder van gedachten te wisselen.

Datum:  7 november 2024

Tijd:  19.30 inloop, programma 19.45 – 21.30

Locatie:  Equals, Raamgracht 6

De locatie is rolstoeltoegankelijk en bereikbaar met het openbaar vervoer (metrohalte Nieuwmarkt). Kom je ook? Meld je aan via onderstaand formulier. Kom je met een rolstoel of heb je andere ondersteuning nodig om deel te nemen aan het event? Vink dit aan bij je aanmelding, dan nemen we contact met je op en zorgen we dat er op locatie iemand klaar staat om de juiste ingang te wijzen.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.