Wil jij meehelpen met het organiseren van interessante online bijeenkomsten voor GroenLinks Amsterdam? Meld je dan aan voor Team Online Programma!

GroenLinks Amsterdam biedt een plek om samen met anderen na te denken over maatschappelijke vraagstukken en groene en linkse politiek. Zo worden er regelmatig politieke cafés en andere inhoudelijke bijeenkomsten georganiseerd om met leden en sympathisanten van GroenLinks van gedachten te wisselen over thema’s en vraagstukken die relevant zijn voor GroenLinks en voor de stad Amsterdam.

Vanwege het coronavirus zijn zulke fysieke bijeenkomsten voorlopig helaas niet mogelijk, maar gelukkig is er online nog wel veel mogelijk. We zijn daarom op zoek naar mensen die samen willen werken aan een goed en interessant online programma voor GroenLinks Amsterdam.

Als onderdeel van het Team Online Programma (verschillende vrijwilligersfuncties) zorg je ervoor dat GroenLinks Amsterdam, ook tijdens de lockdown, een plek blijft voor interessante gesprekken en discussies over maatschappelijke vraagstukken en linkse en groene politiek. Als team werk je samen aan een interessant inhoudelijk programma, organiseer je online bijeenkomsten en zorg je ervoor dat deze op een goede manier verlopen.

Rollen en taken

Binnen het Team Online Programma zijn er verschillende taken en rollen te vervullen. De precieze verdeling en invulling hiervan wordt in onderling overleg bepaald, maar in grote lijnen kun je denken aan de volgende rollen:

 

 1. Een online programmamaker zorgt voor een interessant online programma van GroenLinks Amsterdam. Welke onderwerpen moeten er de komende maanden aan bod komen? Welke sprekers kunnen we hiervoor uitnodigen? En wat is een geschikt moment voor de bijeenkomst? Je beoordeelt voorstellen voor bijeenkomsten (bijv. vanuit GroenLinks-werkgroepen, raadsleden of enthousiaste leden), denkt zelf na over onderwerpen, benadert sprekers, prikt data en schrijf een wervende aankondiging voor de nieuwsbrief en sociale media. Hierbij heb je veel contact met de rest van het Team Online Programma, eventuele betrokken mede-organisatoren, het federatiebestuurslid inhoudelijke discussie en het fractiebureau van de gemeenteraadsfractie.
   
 2. Een online moderator zorgt ervoor dat er op het moment zelf een interessant gesprek plaatsvindt en dat de bijeenkomst goed verloopt. Je hebt van tevoren contact met de sprekers om de bijeenkomst door te spreken. Tijdens de bijeenkomst zelf verwelkom je de bezoekers en geef je een korte instructie over hoe het videoconferencing platform werkt en wat de regels zijn om de bijeenkomst soepel te laten verlopen. Je introduceert de sprekers, leidt de bijeenkomst en houdt de tijd in de gaten. In het interactieve gedeelte zorg je ervoor dat deelnemers betrokken worden en vragen kunnen stellen.
   
 3. Een tech assistent helpt tijdens online bijeenkomsten met praktische en technische ondersteuning. Je zorgt ervoor dat alle deelnemers toegang krijgen tot de online bijeenkomst en dat alles klaar staat. Voorafgaand aan een bijeenkomst help je de moderator en sprekers indien nodig met het oplossen van technische problemen zodat alles goed werkt. Tijdens de bijeenkomst zelf let je op of alles goed blijft werken en houd je de chat in de gaten om eventuele praktische vragen van deelnemers over bijvoorbeeld het videoconferencing platform te beantwoorden en inhoudelijke vragen door te sturen naar de moderator.

Wat vragen wij?

 • Je bent gemiddeld 2-4 uur per week beschikbaar
 • Je hebt een proactieve, flexibele en positieve instelling
 • Je kunt goed communiceren, samenwerken en coördineren
 • Je hebt affiniteit met het gedachtegoed van GroenLinks Amsterdam

Wat bieden wij?

 • Verschillende vrijwilligersfuncties die een belangrijke bijdrage leveren aan de discussie en ideeënontwikkeling binnen GroenLinks Amsterdam en aan de betrokkenheid van leden en sympathisanten bij de partij.
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen en je verder te ontwikkelen in inhoudelijke programmering, praktische organisatie, moderatie en/of technische ondersteuning van online evenementen.
 • De kans om een netwerk op te bouwen binnen GroenLinks Amsterdam en verschillende onderdelen van de partij te leren kennen.

Interesse?

Heb je belangstelling voor één of meerdere van deze rollen? Super! Stuur dan uiterlijk 30 april 2020 een korte mail naar federatiebestuurslid inhoudelijke discussie Jort Schuitemaker (jort@groenlinksamsterdam.nl). Vermeld in je mail je contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer), je motivatie om deel uit te maken van Team Online Programma, naar welke rol of rollen binnen het team jouw voorkeur uitgaat en of je al relevante ervaring hebt. Voeg bij voorkeur ook je CV toe. Voor eventuele vragen kun je ook bij Jort terecht.