Het was geweldig om te zien met hoeveel energie en enthousiasme iedereen op pad ging om brieven te bezorgen. En het was helemaal hartverwarmend om mee te maken hoeveel mensen zich spontaan aansloten bij de eindsprint, en meededen met de uitdeelacties bij de stations in onze stad. 

De eerste uitkomst van de verkiezingen laat helaas een pijnlijke uitslag zien voor links. Links verdient meer. Maar ondanks de urgentie van de klimaatcrisis en de toenemende ongelijkheid, neigt de Nederlandse kiezer steeds meer naar rechts. En extreem-rechts. Dat is een hard gelag.

Er zijn natuurlijk ook winnaars. Felicitaties aan het D66 van Sigrid Kaag, die zich een sterk progressief alternatief voor Rutte toonde. En felicitaties aan het BIJ1 van Sylvana Simons: laten we elkaars geluid voor gelijkwaardigheid, en tegen racisme en discriminatie versterken. 

Samen met onze collega’s uit de Amsterdamse coalitie en andere partijen in de gemeenteraad blijven we ons inzetten voor duurzaam en sociaal herstel uit de crisis. Amsterdammers hebben gestemd voor meer groen en gelijkheid. Dat blijven we waarmaken, samen met jullie.

Met strijdvaardige groet, 

Vincent de Kom, voorzitter federatiebestuur Amsterdam
Zeeger Ernsting, waarnemend fractievoorzitter
Rutger Groot Wassink, wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering