Gisterenavond hebben de leden van GroenLinks Amsterdam een nieuw bestuur gekozen. Na 4 jaar zwaaide Patricia Seitzinger af als voorzitter, haar opvolger is Tania Barkhuis. Verdere nieuwe bestuursleden zijn Jonne Arnoldussen, Bram Gerrits, Ella Weggen, Christy Cyrus en Wim van Boxtel.

Tania Barkhuis (58):

Ik heb heel veel zin om met deze groep voornamelijk jonge mensen aan het werk te gaan. Ik zie veel jonge, actieve mensen in deze nieuwe generatie van GroenLinks in Amsterdam, daar zal onze partij zeker van profiteren de komende 4 jaar. Ik voel dat we hiermee ook meer kunnen aansluiten op de jonge biculturele Amsterdammer en ik beloof dat, met mijn nieuwe bestuur, met onze vrijwilligers en onze fracties, verder uit te bouwen naar een zichtbaar en divers GroenLinks.

Afzwaaiend voorzitter Patricia Seitzinger kijkt tevreden terug op haar vierjarige periode als voorzitter:

We hebben in de stadsdelen en in de Stopera Amsterdam Groener en Linkser kunnen maken. We hebben goede verkiezingsuitslagen neergezet, ondanks de soms stevige tegenwind. We hebben hard gewerkt aan ledenbetrokkenheid, aan politiek personeelsbeleid en daar gaan we de komende jaren de vruchten van plukken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Tania en de rest van het bestuur de komende jaren verder kunnen bouwen aan GroenLinks. En ik wil vooral alle GroenLinksers bedanken voor alles wat ze voor de partij gedaan hebben en ongetwijfeld nog gaan doen.