Bloemen in Amsterdam

Sterkte voor iedereen die door de coronacrisis geraakt wordt

Er zijn nu verregaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Deze zijn noodzakelijk, maar ook zeer ingrijpend voor heel veel mensen. Met dit bericht willen we iedereen een hart onder de riem steken. Daarnaast willen we laten weten hoe je GroenLinks Amsterdam kunt bereiken.
 

We willen alle mensen die door de huidige situatie getroffen worden, sterkte wensen. We denken aan de mensen die ziek zijn, mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid, mensen die alleen thuis zijn, dak- en thuislozen.

We spreken onze enorme waardering uit voor de mensen die nu keihard werken
 

We denken aan het personeel in de zorg, maar ook in het onderwijs en andere beroepen, zoals de schoonmaakbranche, waar mensen nu klaar staan om de gevolgen van de crisis op te vangen. Voor MKB'ers, ZZP'ers en oproepkrachten in de culturele sector en in de horeca in het bijzonder komt deze crisis hard aan. De gevolgen zijn heel ingrijpend voor veel mensen. GroenLinks zet zich in voor economische solidariteit en maatregelen om de crisis voor deze groepen te verzachten.

We roepen iedereen op om er in deze crisis waar mogelijk voor elkaar te zijn

Er zijn al allerlei initiatieven om hieraan bij te dragen. Volwassenen en ook kinderen die voor oudere mensen in de buurt boodschappen doen. Mensen die via #coronahulp op sociale media aanbieden om de hond uit te laten. Mensen die oproepen brieven te sturen aan ouderen in verzorgingstehuizen of met hen te bellen. Elkaar helpen met vervoer. Mensen die besluiten het geld voor hun theaterkaartje niet terug te vragen, zodat ondernemers in de culturele sector het minder zwaar hebben. Op de website Voorelkaarinamsterdam kun je zien wat je zelf kunt doen. Het Rode Kruis heeft een speciale hulplijn geopend voor mensen die hun verhaal kwijt willen of advies nodig hebben (+31 70 44 55 888).

Hoe kun je ons bereiken?

De mensen van GroenLinks Amsterdam (onze raadsleden, onze bestuursleden en het fractiebureau) werken op dit moment vanuit huis. We zijn goed te bereiken via de mail: vragen@groenlinksamsterdam.nl. Laat het ons vooral weten als je vragen hebt. 

Tot 1 april gaan de normale vergaderingen van de gemeenteraad niet door. Sommige punten kunnen echter niet wachten, zoals debatten over het coronavirus. Daarom is er een bijzondere commissievergadering Algemene Zaken op donderdag 19 maart. Deze vindt plaats zonder publiek of insprekers, maar is wel online te volgen.

Voor actuele informatie over het Coronavirus verwijzen we naar de site van het RIVM.