De huidige fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam, Rutger Groot Wassink, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 opnieuw de lijsttrekker zijn. De 42-jarige Groot Wassink heeft zich als enige bij de kandidatencommissie van GroenLinks Amsterdam gemeld om de functie op zich te nemen. In 2014 was hij ook lijsttrekker voor GroenLinks nadat hij in een interne verkiezing drie andere kandidaten versloeg.

De kandidatencommissie van de partij is blij met de kandidatuur van Groot Wassink. Voorzitter Patricia Seitzinger: 'Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld. Hieruit blijkt dat niemand zich geroepen voelt de huidige fractievoorzitter uit te dagen. De kandidatencommissie constateert tevreden dat er veel draagvlak voor hem is. Gezien de grote verkiezingswinst in Amsterdam bij de Tweede Kamerverkiezingen kijkt de kandidatencommissie uit naar de verdere selectie van een mooi, divers en groot team om samen met deze lijstrekker de verkiezingen te winnen'.

Groot Wassink is verguld met het nieuws: ‘Ik ben buitengewoon trots om opnieuw als lijsttrekker te worden voorgedragen en dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met de fractie, het bestuur, leden en vele vrijwilligers ga ik vanaf nu aan de slag met één doel: de verkiezingen winnen! De stad staat voor grote uitdagingen. Denk aan de groeiende ongelijkheid, de alsmaar toenemende vercommercialisering, de opvang van vluchtelingen, de slechte luchtkwaliteit en ga zo maar door. Amsterdam snakt naar verandering. GroenLinks gaat daarvoor zorgen, in de raad en als het even kan in het gemeentebestuur.’

De Algemene Ledenvergadering moet de kandidatuur van Groot Wassink formeel  bevestigen. Hierover volgt later meer info.