Op verschillende plekken in de stad wordt er, samen met onder andere het bedrijf Wireless City , zogenaamd gratis wi-fi aangeboden, bijvoorbeeld op IJburg en in het Rembrandtpark. Echter, deze aanbieder verkoopt, net als anderen, gebruikersgegevens door aan derden. Groenlinks wil opheldering van de gemeente en wil voorkomen dat er in de toekomst niet weer met privacy schendende bedrijven wordt samengewerkt.

Ons gemeenteraadslid Zeeger Ernsting:

Zo blijkt maar weer dat , net als  bij Facebook, zo’n dienst vaak niet gratis is, want je betaalt met je eigen gegevens. Privacy is een groot goed. De gemeente hoort niet samen te werken met privacy-schendende bedrijven, die persoonsgegevens doorverkoopt aan derden. Privacybescherming zou een voorwaarde moeten zijn in alle gemeentelijke aanbestedingen.

GroenLinks is blij dat Amsterdam draadloos internet toegankelijker maakt. Dat hoort zo in een vooruitstrevende stad, maar stelt er wel vragen bij. GroenLinks wil van het college onder andere weten welke gemeentelijke voorwaarden er zijn bij de inkoop op privacygebied en wat de stad doet om te voorkomen dat ze meewerkt aan het doorverkopen van gegevens aan derden. Zoals wireless city wel doet, wat blijkt uit hun privacyverklaring.