Madhavi: “Ik weet wat deze functie vereist, en de bewoners van Zuidoost verdienen een vertegenwoordiger die de functie met alle energie en heel diens hart kan doen. Ik kan dat nu helaas niet meer in deze rol. Ik zal mij altijd blijven inzetten voor een wereld die liever is voor diens mensen.”

GroenLinks Amsterdam begrijpt de keuze van Madhavi en bedankt haar voor haar harde werk en verregaande inzet voor Zuidoost. “Madhavi heeft de afgelopen jaren ontzettend veel gegeven voor een inclusief en duurzaam Zuidoost. Daar zijn we haar heel dankbaar voor en we zijn blij dat ze in de toekomst betrokken wil blijven bij de partij,” zegt Janna Willems, duobestuursvoorzitter van GroenLinks Amsterdam.

Madhavi zal worden opgevolgd door Margreet Simons, nummer 4 op de kandidatenlijst van GroenLinks Zuidoost. Het bestuur ziet in Margreet een kandidaat met sterke visie en veel relevante ervaring binnen en buiten GroenLinks. Margreet: “Ik vind het heel jammer dat Madhavi weggaat. Ze heeft zich met veel gedrevenheid ingezet voor Zuidoost. We zorgen ervoor dat de overdracht zo soepel mogelijk verloopt en ik me snel kan inzetten in de fractie en de stadsdeelcommissie.”