Een kwart miljoen Nederlanders heeft zaterdag een luid protest laten horen tegen het beleid van het kabinet-Balkenende. CDA, VVD en D66 kunnen toch moeilijk doen alsof ze doof zijn?

De demonstratie van zaterdag 2 oktober is uitgelopen op een groot succes! De mensen waren nauwelijks meer te tellen. Zo'n 200.000 mensen bevolkten het Museumplein, nog eens 30.000 waren er onderweg vanaf de Dam en tot slot hebben duizenden mensen de Dam of het Museumplein nooit gehaald, wegens overvolle treinen naar Amsterdam en overvolle straten ín Amsterdam.

Het straatbeeld in Amsterdam leverde kippenvel op. Zoveel Nederlanders die uren reisden om hun mening te laten horen, zoveel mensen die sinds de kruisraketten niet meer hadden gedemonstreerd. Dit laat zien dat er nu écht wat aan de hand is: de verzorgingsstaat wordt door dit rechtse kabinet van CDA, VVD en D66 om zeep geholpen. Gezondheidszorg wordt voor de zwakkeren in de samenleving onbetaalbaar, evenals de huren in Amsterdam.

En hoe reageert het kabinet? Arroganter kan bijna niet. Al die mensen in Amsterdam hebben het gewoon niet goed begrepen. En nee, het kabinet ziet geen aanleiding om het beleid te verzachten. Volgens GroenLinks hebben al die mensen die zaterdag demonstreerden het heel goed begrepen! Dit ieder-voor-ze-eige kabinet is nog niet van ons af!