Jorrit Nuijens neemt afscheid, Nienke van Renssen neemt plaats in de raad

Vandaag nam Jorrit Nuijens afscheid als raadslid van Amsterdam. Jorrit wordt op zeer korte termijn wethouder in het nieuwe college van Diemen en verlaat daarom de Amsterdamse politiek. De afgelopen 4 jaar was hij raadslid en de periode daarvoor de fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam Centrum.

Jorrit heeft zich onvermoeibaar ingezet voor de tuinparken en ander groen in de stad, voor betaalbaar wonen, het Marinetterrein en tegen de verschraling en de vercommercialisering van het centrum.

Nuijens: “Ik verlaat Amsterdam met pijn in het hart, maar ga gelukkig niet ver weg. Ik ben GroenLinks en Amsterdam heel dankbaar voor de kans om Amsterdam her en der een beetje groener en een beetje linkser te maken en trots dat ik me in Diemen voor dezelfde GroenLinkse idealen mag blijven inzetten.”

Zijn plaats wordt ingenomen door Nienke van Renssen. Nienke heeft veel ervaring als advocaat in de ruimtelijke ordening en zal zich in de raad gaan inzetten voor een duurzame ontwikkeling van Amsterdam. Nienke heeft specifieke kennis van de Omgevingswet die komende collegeperiode in werking zal treden.

“Ik ben heel blij om met deze GroenLinks-fractie te kunnen bijdragen aan het vergroenen van de stad en me in te zetten voor evenwichtige groei van Amsterdam. Uiteraard had ik graag gezien dat ik nog langer met Jorrit kon samenwerken, maar ik weet zeker dat Diemen een uitstekende wethouder krijgt!”, aldus Nienke van Renssen.

GroenLinks wenst Jorrit heel veel geluk in Diemen en hoopt op een vruchtbare samenwerking tussen de twee gemeenten. Ook Nienke wensen we veel succes toe!