Kinderen laten spelen in een natuurspeeltuin, waar nog wat te ontdekken valt. Dat was de grote wens van Groenlinks raadsleden Marieke van Doorninck en Barn Geurts. Zij dienden het voorstel in om in Amsterdam een Jan Wolkerstuin te realiseren. Wolkers was groot voorvechter van natuurspeelplekken ‘op de vierkante meter’. Maandag 1 maart wordt de groene speeltuin geopend in de Polanenstraat in de Spaarndammerbuurt.

Marieke van Doorninck en Barn Geurts dienden eind 2007 een voorstel in om een Jan Wolkerstuin aan te leggen in de stad. Een speelplek waar groen, ontdekking en de creativiteit van kinderen ruimte krijgt. Dat was Jan Wolkers ten voeten uit. Barn Geurts is zeer tevreden met de gekozen plek in de stad: “De Spaarndammerbuurt is een echte stadswijk met veel huizen, waar de Jan Wolkertuin absoluut een plek verdient".

De opening wordt verricht door GroenLinks wethouder Marijke Vos en Karina Wolkers, de weduwe van Jan Wolkers. “Fantastisch dat het plan zo snel is opgepakt door het college en dat we daadwerkelijk aanstaande maandag de opening kunnen vieren,” aldus een verheugde Van Doorninck. De gemeente Amsterdam organiseert maandag een symposium rond de opening: Natuurspelen in de Stad, in ‘Westerliefde’ aan het Klönneplein 4-6, van 13.30 tot 16.30 uur.

De opening van de tuin vindt plaats om 15.00 uur aan de Polanenstraat. Te bereiken via de onderdoorgang in het park op de hoek van de Zaanstraat en de Zaandijkstraat.