Op een drukbezochte bijeenkomst van GroenLinks Amsterdam zijn vandaag de Groene Lintjes uitgereikt. De winnaars zijn: Instock, Old School en Lia de Lange.  Instock is een restaurant dat de strijd tegen voedselverspilling aangaat door eten te gebruiken dat anders weggegooid zou worden. Old School is een broedplaats, waar podium, kunst, restaurant en verhuur worden gecombineerd met praktisch groen gedrag. Lia de Lange heeft zich onderscheiden door te laten zien wat je als privé-persoon kan bereiken in het vergroenen van je woonomgeving. De Groene Lintjes zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst met groene ondernemers bij Koffiehuis KHL uitgereikt.

Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren zat de jury voor:

Tijdens de nominaties zagen we al dat er enorm veel gebeurt rondom duurzaamheid in Amsterdam. Van groene daken tot het aanpakken vanb voedselverspilling, van circulaire economie tot aan meer groene speelplekken. Soms op creatieve manieren, soms door heel hard werken.  Dat geldt zeker voor deze winnaars.  Als politiek moeten wij deze voorlopers de ruimte geven, helpen als het  nodig is en stimuleren.

De Groene Lintjes zijn een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van GroenLinks Amsterdam, voor ondernemers, organisaties en personen die zich speciaal hebben ingezet voor vergroening, duurzaamheid en milieu in Amsterdam. Uit de vele inzendingen, aangedragen door Amsterdammers, nomineert de jury een selectie. Daar kan vervolgens iedereen op stemmen via een internetstemming. De jury bestond uit Miguel Heilbron, Paulus de Wilt, Jelle de Rademaker en Liesbeth van Tongeren.

Eerdere winnaars zijn onder andere: De Pink Pony Express (2013), Fransje de Waard, Wij Krijgen Kippen en De Dakdokters (2012), on op Noord, Het Woeste Westen en Werkgroep Watertuinen Zuid (2011).