Hoera! Er komt geld en ruimte voor een Plein in de K-buurt in Zuidoost.

De laatste maanden is een brede coalitie van allerlei soorten Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) opgestaan. Samen willen zij dat er in de buurt een groot plein gebouwd wordt met genoeg maatschappelijke voorzieningen. Zo krijgt de buurt echt het hart dat het nodig heeft.

GroenLinks wil dat er geld vrijgemaakt wordt voor het maken van zo’n flink plein dat als huiskamer van de wijk kan dienen. Bij de bespreking van het plan voor de K-buurt heeft wethouder van der Burg gezegd dat hij het hiermee eens is. GroenLinks raadslid Jorrit Nuijens: “We zijn heel erg blij dat de wethouder net als wij goed naar de buurt en de bestuurscommissie Zuidoost heeft geluisterd en dat hij ook vindt dat er extra geld beschikbaar moet komen voor een bruisend plein.”

Nuijens: “Ik heb nog nooit zo’n diverse groep Amsterdammers samen zien opkomen voor hun buurtbelang. Alle leeftijden, inkomens, kleuren en achtergronden waren vertegenwoordigd toen de buurt kwam inspreken. De multiculturele samenleving op zijn sterkst. Misschien sturen we de opnamens van de commissievergadering nog wel aan Wilders.”

Het plan gaat nu terug naar het stadsdeel, waar samen met bewoners zal worden gewerkt aan verbeteringen. Nuijens: “Tot nu toe spraken vooral GroenLinks en PvdA zich uit voor het plein. Ik heb goede hoop dat als het plan straks terugkomt in ieder geval D66 en de SP net als wij de wens van de buurt zullen steunen, óók als dat een fikse investering vergt. Zuidoost en de K-buurt verdienen dat.”