GroenLinks presenteert acht Dagelijks Bestuurders

Vandaag maakt GroenLinks bekend wie we voordragen als Dagelijks Bestuurders in de stadsdelen. GroenLinks levert acht bestuurders, twee in stadsdeel Centrum en in alle overige stadsdelen een. In Nieuw-West en West levert GroenLinks de voorzitter, de voorzitter van West is tevens de voorzitter der voorzitters. De bestuurders worden binnenkort door het nieuwe college benoemd.

Centrum: Ilse Griek en Micha Mos

Ilse is een nieuwkomer in de politiek en momenteel directeur bij foodwatch en heeft een achtergrond in mensenrechten en vluchtelingenbeleid. Ze heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor initiatieven in haar buurt.

Micha is de afgelopen acht jaar bestuurscommissielid en stadsdeelraadslid in Centrum geweest. Ook was hij campagneleider bij de gemeenteraadsverkiezingen en was 13 jaar werkzaam bij Athenaeum Boekhandel.

Nieuw-West: Emre Ünver

Emre is een bekende in de Amsterdamse politiek. De afgelopen 12 jaar was hij raadslid in de gemeenteraad voor de PvdA en actief voor verschillende maatschappelijke organisaties zoals HTIB.

Noord: Esther Lagendijk

Esther was directeur van het Over het IJ Festival. Zij zit sinds kort in de Stadsdeelcommissie en wordt nu bestuurder.

Oost: Rick Vermin

Rick is sinds een jaar bestuurder in Oost op de portefeuilles duurzaamheid, welzijn en zorg, afval en maatschappelijke ondersteuning. Daarvoor zat hij van 2014 tot 2017 in de bestuurscommissie van Oost en werkte o.a. bij de Amsterdam Economic Board en op de Universiteit van Amsterdam.

West: Fenna Ulichki

Fenna is sinds 2014 bestuurder in West op de portefeuilles openbare ruimte, mobiliteit, diversiteit en emancipatie. Van 2006 tot 2014 was zij raadslid in de gemeenteraad. In West wordt Fenna de voorzitter van het Dagelijks Bestuur en zij zal ook de rol op zich nemen als voorzitter der voorzitters.

Zuid: Rocco Piers

Rocco zat vanaf 2014 in de bestuurscommissie in Zuid, waar hij zich inzette voor een betere leefomgeving en democratisering. Ook is hij bestuurslid bij RozeLinks en had hij tot voor kort een eigen onderzoeksbureau.

Zuidoost: Dirk de Jager

Dirk heeft 12 jaar ervaring als bestuurder in het voormalig stadsdeel Westerpark en stadsdeel West. De afgelopen jaren heeft hij buitenlandse steden geadviseerd in duurzame mobiliteit.