GroenLinks Amsterdam stelt alle bijeenkomsten uit vanwege het coronavirus

GroenLinks Amsterdam heeft besloten dat alle geplande evenementen, groot en klein, worden uitgesteld tot na 31 maart, gezien de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19). Dat geldt dus voor alle Algemene Ledenvergaderingen, publieksbijeenkomsten en bijeenkomsten georganiseerd door werkgroepen in de verschillende stadsdelen en afdelingen binnen onze stad. Hiermee volgen we de maatregelen van de overheid en de richtlijnen van GroenLinks Landelijk.

Dit doen we uit voorzorg, en ook omdat we weten dat anders mensen uit met name risicogroepen bijeenkomsten moeten missen waar zij graag bij hadden willen zijn. Het spijt ons voor iedereen die met veel inzet bezig is met het organiseren van evenementen, maar we rekenen op jullie begrip.

Ook willen we van de gelegenheid gebruik maken om onze grote waardering uit te spreken naar alle mensen in de zorg, het onderwijs en alle andere mensen die hard werken om dit virus in te dammen. Zij maken overuren om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de medische hulp krijgen die zij nodig hebben. Of om ervoor te zorgen dat de ouders van kinderen belangrijke taken kunnen blijven uitvoeren. Ook denken we aan de MKB’ers en ZZP’ers in diverse sectoren die economisch hard getroffen worden.

We wensen de Amsterdammers die op dit moment al met de ziekte te maken hebben gekregen, veel sterkte.
 

Femke Roosma, fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam
Vincent de Kom, voorzitter federatiebestuur GroenLinks Amsterdam