Afgelopen vrijdag is in debatcentrum De Balie bekendgemaakt dat Fjodor Molenaar is verkozen tot beste Amsterdamse politicus van het jaar in de categorie raadslid! GroenLinkser Jeanine van Pinxteren is verkozen tot beste Amsterdamse politicus van het jaar in de categorie stadsdeelbestuurder. Erik Wiebes (VVD) is verkozen tot beste wethouder.

Fjodor Molenaar versloeg Maureen Maureen van der Pligt (SP) en Marja Ruigrok (VVD) in de strijd om de titel beste raadslid. De jury zei onder andere over Fjodor Molenaar:Geen raadslid tikte zo veel en zulke uitvoerige initiatiefvoorstellen, en veel elementen daaruit zijn inmiddels onderdeel van voorstellen van de gemeente geworden. In debatten toonde Molenaar bovendien dat hij het politieke handwerk tot in de puntjes beheerst, maar dat hij liever naar de inhoud kijkt dan dat hij politieke spelletjes speelt. Ook is hij bereid moderne alternatieven te zoeken om tot een oplossing voor oude problemen te komen.”

In de door Het Parool, AT5 en De Balie georganiseerde verkiezing werden in drie categorieën genomineerden voorgedragen door een onafhankelijke jury. Lezers van Het Parool, kijkers van AT5 en andere geïnteresseerden bepaalden vervolgens wie zij het beste raadslid, de beste wethouder en de beste stadsdeelbestuurder vonden. Tussen 24 mei en 4 juni hebben ruim 3.500 Amsterdammers hun stem uitgebracht