Femke Halsema: krachtig boegbeeld van Amsterdam

In beslotenheid heeft de gemeenteraad gistermiddag vergaderd over de voordracht van de nieuwe burgemeester van Amsterdam. Aan het begin van de avond werd bekend gemaakt dat de gemeenteraad Femke Halsema voordraagt als nieuwe burgemeester van Amsterdam. GroenLinks is zeer verheugd met deze voordracht. Zij zal een krachtig boegbeeld worden van onze stad en zich, met alles wat zij kan bieden, ‘inspannen om een burgemeester van alle Amsterdammers te zijn’.

Femke Halsema kent de verschillende lagen van de samenleving en weet te verbinden. Zij zal altijd opkomen voor vrijheid en het recht te zijn wie je wilt zijn. Ze was jarenlang partijleider van GroenLinks en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als bestuurder bij een breed palet aan organisaties: binnen de media, de zorg en goede doelen. Deze politieke en bestuurlijke ervaring, haar scherpzinnige visie op maatschappelijke uitdagingen en haar hart voor de stad maken haar een fantastische kandidaat.

GroenLinks had eerder aangegeven voorkeur te hebben voor een vrouw én voor een groene burgemeester. Met deze voordracht neemt Amsterdam nu een historisch besluit.

Wij wensen Femke Halsema veel succes toe en kijken uit naar mooie samenwerking. Samen willen we werken aan een radicaal groene, verbonden en fearless stad!