Vorig jaar diende ons raadslid Milka Yemane samen met andere raadsleden een voorstel in om een plek te openen voor gedupeerden van het toeslagenschandaal. Een plek waar ze zich veilig voelen en vertrouwen kunnen opbouwen in en voor herstel. Dit steunpunt is er nu! In ‘het huis van herstel’ kunnen de ruim zesduizend Amsterdamse ouders die gedupeerden zijn van het toeslagenschandaal terecht voor hulp en steun. Vijf door toeslagenouders opgezette initiatieven krijgen een plek in het huis van herstel.

Milka Yemane: "De opening was mooi, krachtig en ontroerend tegelijk. Ik ben zo ontzettend trots op deze ouders, met wie wij de afgelopen maanden samenwerkten om de voorstellen in de gemeenteraad in te dienen. Als Raadslid vind ik dit een enorm belangrijke taak, luisteren en samen tot politieke besluiten komen. In dit geval was het duidelijk wat de ouders wilden, regie van herstel in eigen handen nemen."

Met behulp van dit steunpunt kunnen we samen het herstel van gedupeerden zo goed mogelijk inrichten en ook van bewoners leren. En dit is slechts het begin, want we moeten ons blijven inzetten voor hulp, herstel en fouten in de toekomst voorkomen.

Lees meer over het huis van herstel in dit artikel van Het Parool.