Dit plan zorgt ervoor dat we vaker de trein kunnen pakken

Een minister die het beste voor heeft met het land én met de luchtvaart moet niet inzetten op groei van Schiphol. Die moet nu verandering afdwingen. En dat begint met de trein.

Vliegtickets worden steeds goedkoper, terwijl treintickets duurder worden. Voor zo’n 40 euro vlieg je naar Praag terwijl een enkeltje met de trein bijna 180 euro kost en je 11 uur onderweg bent. Dit is de wereld op zijn kop. Van de vluchten die van Schiphol opstijgen, vliegt 35 procent niet verder dan 750 kilometer.

Daarom vinden wij: Reizen tot 750 kilometer moeten het goedkoopst en makkelijkst worden per trein.

We begonnen een petitie die al tienduizenden keren is ondertekend. Sluit je aan en teken de petitie!

De vlucht naar Brussel

Deze week schreven Bas Eickhout (lijsttrekker voor GroenLinks bij de verkiezingen voor het Europees Parlement), Suzanne Kröger (Tweede Kamerlid), Zita Pels (lijsttrekker voor GroenLinks bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten) en Imane Nadif (raadslid voor GroenLinks in Amsterdam) een opiniestuk in het Algemeen Dagblad om de petitie toe te lichten en te laten zien dat het tijd is voor verandering.

Waar wachten we nog op? "De minister is niet eens bereid om de vlucht naar Brussel op te heffen." Lees hier het hele artikel