Onze wethouder Rutger Groot Wassink is al voor de zomer verkozen als lijsttrekker door de leden van GroenLinks Amsterdam. Met deze concept-lijst gaan we vol vertrouwen de verkiezingscampagne in.

Rutger: “Amsterdam staat voor grote uitdagingen zoals klimaatverandering, toenemende ongelijkheid en polarisatie. De oplossingen van GroenLinks zijn urgenter dan ooit en dit sterke en diverse  team gaat daar keihard aan werken. Ik kijk ernaar uit om met deze kandidaten een geweldige campagne te gaan voeren om Amsterdam groener en rechtvaardiger te maken.”

Na Rutger staat huidig raadslid Imane Nadif op plek 2 (o.a woordvoerder Economische Zaken en Kunst & Cultuur). Huidig vice-fractievoorzitter Zeeger Ernsting completeert de top 3. 

De volledige top 10 bestaat verder uit de volgende mensen: adviseur seksueel geweld Yasmine Bentoumya (4) en kwartiermaker LHBTIQ+ Kris van der Veen (5), beiden nieuw op de lijst. De huidige raadsleden Nienke van Renssen (6) en Jenneke van Pijpen (7). Expert migratie & inclusie Milka Yemane (8), duurzaamheidsexpert Sanne van Keulen (9) en projectmanager leiderschapsontwikkeling Ayoub Taj (10) zijn ook nieuw op de lijst.

Bij het opstellen van de lijst is gezocht naar kandidaten met verschillende achtergronden en deskundigheden. Gala Veldhoen, voorzitter Kandidatencommissie: “Een lijst met een sterke combinatie van nieuw talent en waardevolle ervaring, elkaar aanvullende kennis en expertises, en een lijst die bovendien de diversiteit die Amsterdam in zich heeft zo goed mogelijk weerspiegelt. Kortom, een lijst die wat ons betreft GroenLinks Amsterdam vertegenwoordigt.”

Concept-kandidatenlijst

Hieronder vind je de concept-kandidatenlijst. Lees de in de voordracht de adviezen van de kandidatencommissie over de kandidaat-raadsleden. Op 13 november stelt de Algemene Ledenvergadering de definitieve kandidatenlijst vast. Lijstduwers worden tijdens de ALV bekendgemaakt. 

 1. Rutger Groot Wassink
 2. Imane Nadif
 3. Zeeger Ernsting
 4. Yasmine Bentoumya
 5. Kris van der Veen
 6. Nienke van Renssen
 7. Jenneke van Pijpen
 8. Milka Yemane
 9. Sanne van Keulen
 10. Ayoub Taj
 11. Eline Peters
 12. Elisabeth IJmker
 13. Carlo van Munster
 14. Martine Doppen
 15. Ana Karadarevic
 16. Benjamin Caton
 17. Irena Rosenthal
 18. Walter Freeman
 19. Pieter Nijhof
 20. Fatin Bouali
 21. Nils Mollema
 22. Diederik Imfeld
 23. Anneke Veenhoff
 24. Meike Korpershoek
 25. Madhavi Gharbharan

Niet voorgedragen kandidaten
Sabine Scharwachter is niet door de commissie voorgedragen voor de lijst, maar heeft aangegeven haar kandidatuur te willen handhaven.