Imane Nadif

Raadslid

"Mijn wens is om een groen Amsterdam mogelijk te maken voor iedereen. Groene energie hoort vooraan te staan in de politiek en juist nu moeten wij strijden voor een duurzame stad."

Amsterdam is thuis. Hier geboren en getogen, ben ik trots om te zeggen dat hier mijn wortels liggen. Ik geloof dat uitdagingen zich altijd kunnen vertalen in kansen en dat is ook hoe ik naar onze stad en gemeenschap kijk. Ik weiger mee te gaan in de angst die er heerst voor verandering en verschillen. Dit is iets wat we moeten omarmen, en met alle ontwikkelingen binnen de politiek en samenleving zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om hier een stem aan te geven.

Amsterdam heeft altijd een landelijk voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid en sociaal-culturele progressiviteit gehad. En dat is belangrijk, omdat Amsterdam alle ingrediƫnten in huis heeft om zowel op nationaal als internationaal niveau te excelleren. Zo zie ik bijzonder veel mogelijkheden op het gebied van het verduurzamen van onze gemeenschap. En dat bedoel ik niet alleen op de meest voor de hand liggende manier; een onuitputtelijke lans breken voor en investeren in groene energie.

De volledige portefeuilleverdeling van de fractie vind je hier