Fietspad scootervrij
Flyer uit de 'Fietspad Scootervrij' campagne van 2014

Laat nu van je horen voor een scootervrij fietspad

Minister Schultz van Haegen heeft besloten dat Amsterdam snorfietsen naar de rijbaan mag verplaatsen. Geweldig nieuws, zo op het eerste gezicht. GroenLinks voert al jaren actie voor veiliger fietspaden.

In het besluit staat echter dat scooters alleen bij hele drukke fietspaden naar de rijbaan verplaatst mogen worden. Amsterdam moet dus per straat bepalen of scooters naar de rijbaan kunnen worden verplaatst. Wat ons betreft is dat onvoldoende. Alle fietspaden moeten scootervrij worden; niet het ene fietspad wel en de andere direct om de hoek weer niet. Ook de Fietsersbond heeft grote twijfels over het besluit.

De komende weken zal GroenLinks de minister duidelijk maken dat wij in het hele gebied, te beginnen binnen de ring, onder het IJ geen scooters op het fietspad willen. Ook jij kan helpen! Via een internetconsultatie kan iedereen tot 6 januari reageren op het voorgenomen besluit.

Laat de minister weten dat álle fietspaden in Amsterdam veiliger moeten worden en vrij van het gevaar en de overlast van scooters. Roep op tot een zone, waarbinnen snorfietsen op de rijbaan moeten rijden met helmplicht.

Reageren kan via deze pagina. Onderaan staat de link 'Geef uw reactie op deze consultatie', waar je kan aangeven waarom je het niet met het voorgenomen besluit eens bent. Invullen kost minder dan vijf minuten.

Laat dus van je horen en zorg ervoor dat de Amsterdamse fietspaden weer échte fietspaden worden.