Traject 2022 is bedoeld voor wie wil weten wat het betekent om politicus te worden in de Amsterdamse gemeenteraad of in de stadsdeelcommissies. Tijdens de drie trainingssessies van Traject 2022 deel 1 maak je uitgebreid kennis met GroenLinks in de Amsterdamse politiek. Na Traject 2022 weet je beter hoe de lokale politiek in elkaar steekt en heb je een idee of het iets is voor jou.

Het traject bestaat uit drie online trainingen op een donderdagavond. Daarnaast staat een bezoek aan een raads- of commissievergadering op het programma. Deelname is kosteloos. Je hoeft geen lid te zijn van GroenLinks om aan dit traject deel te nemen. 

Trainingsessies

De trainingssessie zullen online plaatsvinden op 14 januari, 21 januari en 28 januari van 19:30 tot 21:00u. Tijdens deze sessies gaan we in op het verleden en het heden van GroenLinks, gaan we in gesprek met (oud-)raadsleden en bestuursleden over hun ervaringen, verdiepen we ons in hoe het politieke stelsel in de stad werkt en gaan we aan de slag met een debattraining. 

Heb je na deel 1 de smaak te pakken? Dan is er ook nog een Traject 2022 deel 2 dat zich richt op een verdieping van het politieke werk en je eigen ontwikkelpunten. Je kan je aanmelden tot en met zondag 20 december. Vanwege de grote belangstelling kan het zijn dat wij een selectie maken op basis van motivatie. Op zondag 3 januari krijg je te horen of je geselecteerd bent. We nodigen iedereen uit die nieuwsgierig is naar GroenLinkse politiek in Amsterdam om te solliciteren.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sofia Maza Angulo of Amir Nazar: traject2022@groenlinksamsterdam.nl

GroenLinks-politici Nevin, Kim en Kathalijne doen mee aan de Women's March in Amsterdam.

Meld je aan

Je kan je aanmelden tot en met zondag 20 december. Vanwege de grote belangstelling kan het zijn dat wij een selectie maken op basis van motivatie.

Eerst zouden we graag wat meer over je willen weten:
Waarom wil je meedoen aan Traject 2022?*