Doe mee aan Traject 2022

Heb je politieke ambitie? Denk je erover om je kandidaat te stellen voor de gemeenteraad of de stadsdeelcommissie? Of twijfel je, omdat je niet precies weet hoe het allemaal werkt? Doe mee aan Traject 2022!

Traject 2022 is bedoeld voor wie wil weten wat het betekent om politicus te worden in de Amsterdamse gemeenteraad of in de stadsdeelcommissies. Tijdens drie trainingssessies maak je uitgebreid kennis met GroenLinks in de amsterdamse politiek. Na Traject 2022 weet je hoe het werkt en of de lokale politiek iets voor jou is.

Het traject bestaat uit drie trainingen op zaterdag 21 maart (hele dag), 4 april (hele dag) en 18 april (middag). Daarnaast staat een bezoek aan een raads- of commissievergadering op het programma. Deelname is kosteloos, we vragen wel een vrijwillige bijdrage voor de lunch.

N.B. De demonstratie 'Sta op tegen racisme' op 21 maart is onderdeel van het programma.

De aanmeldingen zijn helaas gesloten. Kan je deze keer niet meedoen? In maart 2021 bieden we het traject nogmaals aan. 

Traject 2022 - vervolgtraject

Heb je meegedaan aan Traject 2022 en wil je verder? Of heb je al een goed beeld van GroenLinks in de Amsterdamse politiek? Doe dan mee aan Traject 2022 deel II. 

Tijdens Traject 2022 deel II verdiep je je inhoudelijk en schrijf je bijvoorbeeld mee aan een motie of voorstel over een actueel politiek onderwerp. Je helpt elkaar verder tijdens een aantal intervisie- en feedbackbijeenkomsten. Na het vervolgtraject ben je goed voorbereid om je daadwerkelijk kandidaat te stellen voor de gemeenteraad of de stadsdeelcommissie.

Traject 2022 deel II bestaat uit twee trainingsmiddagen op zaterdag 6 juni en 20 juni. Daarnaast ga je vooral zelf aan het werk met een aantal opdrachten. Deelname is kosteloos.

Aanmelden kan tot en met 16 mei. Stuur je motivatie (brief/filmpje/iets anders) naar: traject2022@groenlinksamsterdam.nl en vul dit formulier in.

Het aantal deelnemers is beperkt, maar ben je serieus gemotiveerd dan mag je zeker meedoen!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Anne Vernooij: anne@groenlinksamsterdam.nl