We laten in Amsterdam al jaren zien hoe goed GroenLinks en de PvdA kunnen samenwerken. Samen met D66 besturen we nu de stad, en we zien dat onze stad er groener en socialer van wordt. In de gemeenteraad werken we actief samen, we staan samen onder moties, amendementen en initiatiefvoorstellen. We stemmen vaak hetzelfde. Ook schrijven we opiniestukken met elkaar en onze leden organiseren gezamenlijke bijeenkomsten. Dat doen GroenLinks en de PvdA met volle overtuiging, want samen met linkse en progressieve bondgenoten staan we sterker. 

De landelijke ontwikkelingen in de samenwerking tussen onze partijen maken veel positieve energie los, en worden steeds breder gesteund. De besturen van GroenLinks Amsterdam en de PvdA Amsterdam volgen en omarmen deze landelijke ontwikkelingen, die ook van invloed zijn op de samenwerking in Amsterdam. Uiteindelijk beslissen de leden van GroenLinks Amsterdam en de PvdA Amsterdam in welke vorm wij samenwerken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2026. Dit zal na de Tweede Kamerverkiezingen onderwerp van gesprek zijn binnen en tussen GroenLinks Amsterdam en de PvdA Amsterdam. Tot 22 november gaat al onze energie naar de campagne om de Tweede Kamerverkiezingen te winnen! 

Op de algemene ledenvergadering in december, na de verkiezingen, nemen we jullie graag mee in hoe we hier in Amsterdam het proces rondom het gesprek over verdere lokale samenwerking met de PvdA inrichten. Zodra er meer bekend is over het proces, lees je dat hier en we houden je natuurlijk op de hoogte.