Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijks prijs waarmee GroenLinks Amsterdam een persoon of organisatie die zich inzet voor de LHBTIQ+ gemeenschap in het zonnetje wil zetten. De jury, onder voorzitterschap van Glenn Helberg en verder bestaande uit Thorn de Vries, Nicolaas Veul, Döne Fil, Dounia Jari, Alejandra Ortiz, Pete Wu, Naomie Pieter en Tirza de Fockert, selecteerde vijf genomineerden uit de door Amsterdammers voorgedragen kandidaten.

Een online publieksstemming en jurystemming bepalen uiteindelijk gezamenlijk wie het Roze Lieverdje 2022 wordt. In 2020 was activiste Naomie Pieter nog het Roze Lieverdje, eerdere Roze Lieverdjes waren Stichting Maruf, Ellie Lust, Karin Spaink, Lady Galore, Pater van Kilsdonk, Dolly Bellefleur en stichting De Trut.

Een foto van de Melkweg met lichtjes in Amsterdam tijdens de avond

Bestel snel je gratis ticket

In verband met de maatregelen vanuit de Rijksoverheid vindt dit evenement in aangepaste vorm plaats op 1,5 meter afstand en daarom hebben we helaas een beperkte capaciteit. Het is dus belangrijk om een ticket te bestellen. Doe dat snel, want op=op. Naast een maximaal aantal bezoekers gelden de basisregels, is het dragen van een mondkapje verplicht en vragen we bij binnenkomst om een Coronatoegangsbewijs.