Door de coronacrisis blijkt weer: een goed thuis is onmisbaar. En toch kampt ons land als gevolg van politieke keuzes met een wooncrisis. Huurprijzen zijn onbetaalbaar, een huis kopen is voor starters en mensen met een gemiddeld inkomen bijna onmogelijk.

Het vrijemarktdenken en kapitalisme heeft van onze volkshuisvesting een ‘woningmarkt’ gemaakt. Beleggers en speculanten uit binnen- en buitenland kopen woningen op om aan ons te verhuren voor woekerprijzen. Starters en huishoudens met een gemiddeld inkomen maken nauwelijks kans. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen nemen toe als gevolg van bezuinigingen door de laatste kabinetten.

Wonen is een grondrecht. Huizen zijn bedoeld om in te wonen, niet om winst mee te maken. We moeten daarom de regels aanpassen - lokaal, landelijk en Europees. Het is tijd dat de politiek ingrijpt en zorgt voor #eerlijkwonen.

  Betaalbaar wonen thmbnail

  Ben jij erbij?

  Meld je snel aan, want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen ⤵️

  We vragen eenmalig je telefoonnummer vanwege de geldende regels voor evenementen met betrekking tot het coronavirus. We gebruiken je telefoonnummer niet voor andere zaken. (Alleen verplicht als je aanwezig wilt zijn.)

  Programma:

  • 17:00 uitloop (ivm de richtlijnen van de overheid is er geen borrel of mogelijkheid tot napraten)
  • Vanaf 15:00 inloop (ivm de richtlijnen van de overheid vragen we je op tijd te komen)

  • 15:30-17:00 interactief programma met Paul Smeulders, Dorrit de Jong en Janna Willems.

  Informatie over veiligheid m.b.t. de coronamaatregelen:

  Het hele event wordt coronaproof georganiseerd, met inachtneming van de richtlijnen van de overheid. Vind je het zelf niet prettig om naar een bijeenkomst te gaan, dan is er een livestream waarmee je toch het hele programma kunt meekrijgen. Meld je hieronder aan om een herinnering voor de livestream in je mailbox te krijgen.