Wat ga je doen? 🚀

Als Hoofd Communicatie en Persvoorlichting werk je op het fractiebureau samen met vijf andere medewerkers, waaronder de inhoudelijk medewerkers, een communicatie medewerker (die zich richt op online communicatie) en de Officemanager. Ook werk je dagelijks samen met acht enthousiaste raadsleden.

Het is jouw taak om de standpunten, ideeën en de behaalde politieke successen van GroenLinks duidelijk en inzichtelijk te communiceren richting Amsterdammers. Je volgt de lokale politiek, de actualiteiten in de stad en onze raadsleden op de voet. Je zorgt ervoor dat de vooruitgang die zij boeken voor de stad, ver tot buiten het stadhuis te horen is. Dat doe je onder andere door middel van het benaderen van de pers, het versturen van onze nieuwsbrief en het communiceren via onze website en sociale media. Hierbij werk je nauw samen met je collega communicatie medewerker die zich vooral richt op de sociale media. Jij richt je vooral op de overkoepelende communicatiestrategie en persvoorlichting. Maar bovenal ben je, vanuit jouw rol, een belangrijke strategische sparringpartner voor de fractieleden van GroenLinks Amsterdam.

Afhankelijk van je ervaring en affiniteit vullen we de rol in op die manier die het beste bij jou én bij de fractie en het bureau past.

Wie ben jij? 👀

  • Je hebt ervaring of aantoonbare affiniteit met persvoorlichting en/of strategische communicatie. Je voelt goed aan wat wel en niet werkt in de media, spot kansen en weet precies hoe om te gaan met risico’s. Je weet hoe het is om journalisten te woord te staan, persberichten te schrijven of samen met een raadslid aan een kernboodschap voor de woordvoering te werken. Of misschien werk je nu zelf wel in de media, bijvoorbeeld als redacteur of journalist.

Daarnaast:

  • Heb je ervaring of aantoonbare affiniteit met werken in de (lokale) politiek. Je hebt goede politieke voelsprieten en kan de fractie adviseren waarbij je rekening houdt met zowel de communicatiestrategie als de politieke strategie.
  • Heb je ervaring of aantoonbare affiniteit met het schrijven van teksten voor web- en persberichten.
  • Durf je beslissingen te nemen en indien nodig de vinger op de zere plek te leggen.
  • Ontwikkel je met plezier en overtuiging een visie en communicatieplan waarmee je het verhaal van GroenLinks in Amsterdam goed weet neer te zetten.
  • Ben je proactief, altijd volop ideeën en werk je graag in een team maar ook zeker heel zelfstandig.
  • Combineer je strategieën en ideeën graag ook met de praktische uitvoering, je denkt én je doet.
  • Schrijf je net zo helder als je praat en vraag je door wat politici bedoelen als ze geen duidelijke taal spreken. 
  • Vind je het geen probleem om in de avonden of de weekenden te werken, hierin ben je flexibel. Zo ben je regelmatig op maandagavond bij de fractievergadering.
  • Tot slot is het een pré als je ervaring of affiniteit hebt met crisiscommunicatie. Of als je al eerder hebt gewerkt in een omgeving waar het belang van politieke sensitiviteit groot was.

Wat hebben wij jou te bieden? 💚

Als Hoofd Communicatie en Persvoorlichting kom je in een inclusief en hecht team te werken. Je werkt 24 uur óf fulltime, wat bij GroenLinks 32 uur per week betekent. Dit bepalen we in goed overleg. Je werkplek? Het Stadhuis, een rolstoeltoegankelijke plek in het hart van de politiek van Amsterdam. Afhankelijk van ervaring ga je tussen de €2717 en €4430 bruto per maand verdienen op basis van 32 uur. We bieden ruime secundaire voorwaarden.  

Interesse?

Wil jij ons team versterken? Stuur dan je sollicitatie in! Als je vragen hebt of twijfelt of je wel geschikt bent, bel of app dan met Dewi Zloch (zij/haar) (Hoofd Fractiebureau) op 06 26 46 29 33 of mail naar d.zloch@raad.amsterdam.nl. Zij kan je over de inhoud van de functie vertellen. Herken jij je voor een (groot) deel in deze rol maar tik je niet alle boxen aan? Geen probleem, ook dan kun je solliciteren of contact opnemen met Dewi. We kijken graag samen hoe we eventueel de ontbrekende punten kunnen tackelen.

Solliciteren kan tot en met zondag 1 oktober 2023. Hoe die sollicitatie eruit ziet? We ontvangen graag een motivatiebrief en cv. Die kun je opsturen naar Jelleke van Rijsoort (Officemanager) via j.van.rijsoort@amsterdam.nl. De procedure bestaat uit een eerste en tweede gesprek. We laten je uiterlijk maandag 2 oktober weten of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op woensdag 4 oktober, de tweede ronde gesprekken vinden plaats op dinsdag 10 oktober.

GroenLinks staat voor gelijkwaardigheid en streeft ernaar een diverse en inclusieve beweging te zijn. Jouw unieke perspectief is waardevol. We zijn benieuwd naar je persoonlijke motivatie, kwaliteiten en ervaring. We worden enthousiast van kandidaten die vanuit eerdere werkervaring in een ander vakgebied een (mogelijke onverwachte) aansluiting vinden met deze vacature en ons hiervan kunnen overtuigen. Nog middenin of juist in een latere fase van je loopbaan en toe aan nieuwe stap? Hoe dan ook zijn wij benieuwd wat jouw achtergrond of ervaring ons kan brengen. We moedigen iedereen aan die geïnteresseerd is om contact op te nemen en/of direct te solliciteren.