Schone Lucht

GroenLinks wil gezonde lucht voor Amsterdammers. Daarvoor moet de luchtkwaliteit in Amsterdam verbeteren, want de lucht in de stad is nog niet bepaald gezond. 

Van meer bomen en struiken wordt de stad niet alleen mooier: het heeft ook een positief effect op de luchtkwaliteit. Maar er moet meer gebeuren om de luchtkwaliteit te verbeteren. De Europese luchtkwaliteitsnormen worden in 2015 niet gehaald. Dat is slecht nieuws voor de gezondheid van Amsterdammers: vooral kinderen, ouderen en longpatiënten zijn de dupe.

De belangrijkste bron van luchtvervuiling die de gemeente kan beïnvloeden, is het gemotoriseerde verkeer. Daarom gaat GroenLinks door met het gebruik van de auto in de stad te ontmoedigen, elektrisch vervoer te stimuleren en vervuilend verkeer te weren.

Ook wil GroenLinks dat de gemeente zich blijft inspannen om de maximumsnelheid op de hele A10 terug te brengen naar Max80 km per uur en wordt de bestaande milieuzone voor vrachtverkeer uitgebreid naar bestelwagens en vervuilende personenauto’s. Daarnaast wil GroenLinks dat de luchtkwaliteit verbetert op vieze straten zoals bijvoorbeeld de Jan van Galenstraat en de Wibautstraat.

Bekijk de Kieswijzer van Milieudefensie in de fotogalerij, volg de link rechts voor meer uitgebreide informatie over wat de verschillende politieke partijen doen. GroenLinks komt met vlag en wimpel uit de Kieswijzer voor gezonde lucht.