Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en woon in Westerpark. Na mijn studies Europese Studies en Sociale Geografie heb ik gewerkt als campagnemedewerker bij Milieudefensie en nu werk ik als campaigner voor groene energie bij de milieuorganisatie WISE Nederland.

Ik ben lid geworden van GroenLinks omdat we een groen en progressief links alternatief nodig hebben voor de doodlopende weg van het neoliberale midden en de achteruitgang van conservatief en nationalistisch rechts. En ik denk dat een sterk GroenLinks dat alternatief dichterbij kan brengen.

Na verschillende inhoudelijke bijeenkomsten van GroenLinks te hebben bezocht, besloot ik in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 actief te worden als organiser in Amsterdam West. Ik vond het tof om op die manier een rol te kunnen spelen in de campagne en heb de afdeling Amsterdam leren kennen als een leuke en enthousiaste groep mensen met dezelfde idealen als ikzelf.

Als bestuurslid campagnes wil ik de komende tijd samen met zoveel mogelijk leden en sympathisanten van GroenLinks een sterke campagneorganisatie gaan opzetten, in gesprek gaan met bewoners in de hele stad en zorgen voor fantastische verkiezingsuitslagen bij de verkiezingen van de Provinciale Staten / Eerste Kamer, het Europees Parlement en daarna natuurlijk ook zo snel mogelijk de Tweede Kamer. Want dan kunnen we Nederland en Europa een heel stuk groener en socialer gaan maken.

Maar dat gaat niet vanzelf. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Neem dus vooral contact op met mij (jort@groenlinksamsterdam.nl) of met een van de organisers in jouw stadsdeel, dan kunnen we je meer vertellen over de campagne en hoe jij mee kunt doen. Ik hoop van je te horen!