Stemming Roze Lieverdje 2012 gesloten

De publieksstemming voor het Roze Lieverdje 2012 is gesloten. In tien dagen tijd hebben ruim 2000 Amsterdammers via deze site gestemd op het Roze Lieverdje van hun keuze. Zij hadden daarbij de keuze uit vijf genomineerden voor deze prijs. De uitslag van de publieksstemming telt voor de helft mee bij de eindbeoordeling.

Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs van GroenLinks Amsterdam voor een Amsterdammer die zijn/haar sporen verdiend heeft in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie. Het Roze Lieverdje 2012 wordt op 14 februari a.s.  -Valentijnsdag- uitgereikt  op het Spui om 17.00 uur. De winnaar(s) zal uit handen van GroenLinks leider Jolande Sap een miniatuur van het Roze Lieverdje ontvangen. Iedereen is welkom! Na afloop van de feestelijke prijsuitreiking gaan we met z'n allen naar café de Prik in de Spuistraat 109.De kanshebber(s) voor deze editie van het Roze Lieverdje zijn:

- Secret Garden Amsterdam houdt zich bezig met het bespreekbaar maken van homo/lesbi/trans/bi-seksualiteit, in het bijzonder binnen de moslimgemeenschap. Met vele activiteiten die zij organiseert is het een bruggenbouwer maar vooral een steun en toeverlaat voor Roze (islamitische) Amsterdammers. Ook Roze asielzoekers krijgen de aandacht die ze verdienen bij Secret Garden.

- Dennis Boutkan is de voorzitter van de Roze Filmdagen, stichting Pride Photo Award en COC Amsterdam. Vanuit deze functies is hij continue bezig voor en namens de Roze gemeenschap in de stad. Hij is al jaren onvermoeibaar actief voor alle Roze Amsterdammers.

- Pink Postcode. 'Een goeie buur is beter dan een verre vriend' luidt het gezegde en daarom biedt Pink Postcode de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Want lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders zijn vaak onzichtbaar voor elkaar in een wijk. Een onmisbare organisatie die vele Roze bewoners in onder andere Oost, West en Noord bij elkaar brengt. Pink Postcode, de kracht van Roze bewonersinitiatieven!

- Dolly Bellefleur (a.k.a. Ruud Douma) hoort al meer dan 20 jaar bij de Amsterdamse gayscene. Over haar talent als entertainer is er geen twijfel mogelijk. Maar Dolly heeft wel meer in huis dan een mooie stem. Als er iets te doen is voor homoemancipatie in Amsterdam, staat Dolly altijd vooraan. Met haar scherpe humor weet ze de meest uiteenlopende groepen van mensen bij elkaar te brengen.

- Café Oké is een ontmoetingsplaats voor homo/les/bi/ transgenders met een verstandelijke beperking. Met de activiteiten die Café Oké organiseert doorbreekt zij het isolement van deze groep. Ook zet Café Oké zich in om het klimaat bij begeleiders en in de instellingen zo te veranderen dat ook Roze verstandelijk beperkten zich zelf kunnen zijn.'

Update: Het lijkt er op alsof er in de nacht van donderdag op vrijdag onregelmatigheden hebben plaatsgevonden bij de publieksstemming. Daarop heeft de jury besloten de stemming iets eerder te sluiten. De (tussen)stand van de publieksstemming van donderdagavond 24.00 uur is als eindstand bepaald. Wie definitief de winnaar(s) wordt of worden zal dinsdag 14 februari 2012 bekend worden gemaakt. Het blijft dus nog even spannend!