In 2020 staat het stadhuis weer op de Dam!

Maarten van Poelgeest presenteert vandaag zijn boek ‘Meer Amsterdam’. Het boek gaat over de stad die de economische en de klimaatcrisis aan kan. Die klaar is voor groei, nu de bevolking op het platteland steeds verder krimpt. Een compacte stad, waar de mensen vrij zijn en kunnen emanciperen. Een groene stad, waar mensen elkaar ontmoeten.

In het boek neemt Van Poelgeest de lezer ook mee op een uitbreide en verrassende stadswandeling door het Amsterdam van 2020. Vanaf het stadhuis - weer terug in het Paleis op de Dam - gaat de tocht door een levendig Wallengebied, met ramen van prostituees naast mooie woningen, coffeeshops en kunstgaleries. Op een elektrische scooter gaat het verder naar het Oosterpark. Hé, het is twee keer zo groot geworden! Vanuit Zuidoost gaat een supersnelle RER verbinding naar IJburg, een nieuwe woonwijk die niet alleen energieneutraal is gebouwd, maar zelfs energie oplevert. De Noordelijke oever van het IJ lijkt wel de Seine en op de Zuidas wordt volop gewerkt en gewoond, óók door mensen met een smalle beurs en studenten. Het bruist, het leeft en het is prettig in 2020.

Van Poelgeest: “Ik hoop dat iedereen vrolijk wordt van dit toekomstbeeld. Idealen zijn er tenslotte om gekoesterd te worden. Met cynisme zijn we nooit vooruit gekomen.” Op donderdag 7 januari zal Maarten van Poelgeest zijn boek overhandigen aan Femke Halsema, tijdens de nieuwjaarsreceptie van GroenLinks Amsterdam in het Sieraad, Postjesweg 1 in Amsterdam West. 'Meer Amsterdam' is vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekhandel.