Top tien GroenLinks Amsterdam heeft alles in zich!

Ervaring, bestuurlijk goed ontwikkeld, sterk in het politieke debat, duaal, allochtoon, kritisch, vrijzinnig, homo, humoristisch. Deze eigenschappen vliegen door de lucht tijdens pleidooien en kandidatenbeschrijvingen op de ALV van GroenLinks Amsterdam. En het moet gezegd; de eerste tien gekozen kandidaten vormen werkelijk deze bonte mix. GroenLinks heeft zin in de verkiezingen, zin in de toekomst!

Kandidaat-lijsttrekker Maarten van Poelgeest werd met grote meerderheid gekozen. Aansluitend aan zijn verkiezing greep Van Poelgeest de microfoon en beloofde de leden een stevige campagne voor groen, duurzaamheid, een sterke economie en een tolerante stad die opkomt voor de zwakkeren.  En hij kijkt ernaar uit om tijdens de campagne de VVD een stevig pak voor de broek te geven. Het Amsterdam van de VVD is namelijk niet het Amsterdam van GroenLinks. Weten waarom? Lees hieronder de speech.  

Massaal gesteund op plaats twee staat Marieke van Doorninck, de huidige fractievoorzitter. Fenna Ulichki volgt haar op nummer drie en zet diversiteit en vrouwenrechten hoog op de agenda. Financiële man en ‘nachtwaker’ Marco de Goede staat op de vierde plaats. Uit Zeeburg komt de vrolijke en betrouwbare bestuurder Jan Hoek op vijf. De getalenteerde Evelien van Roemburg wordt in de toekomst de eerste vrouwelijk Secretaris-generaal van de VN en neemt nu plek zes in op de lijst. Zij wordt gevolgd door 'fiets- en voetgangergoeroe' Fjodor Molenaar. Veelbelovende nieuwkomer Tamira Combrink wist zich te plaatsen op acht en beloofd frisse wind voor de partij. Huidig deelraadslid van Oud-Zuid Arend Hamstra zet zijn opgedane ervaring in op plaats negen. De top tien wordt afgesloten met de evenwichtige Anna Schoemakers, ook geschoold in de deelraad Oud-Zuid. 

GroenLinks Amsterdam is er klaar voor en gaat vol vertrouwen met een sterke lijst de campagne en de verkiezingen in. De lijst zoals vastgesteld tot en met plaats 19 staat hieronder.