Wie nomineert u voor het Groene Lintje?

Elk jaar op 5 juni is het wereldmilieudag. Een mooie aanleiding om initiatieven van Amsterdamse burgers, organisaties en bedrijven in het zonnetje te zetten. Initiatieven die bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam. Weet u ook van zo’n initiatief of bent u trots op uw eigen initiatief, dan kunt u deze voordragen voor het ‘Groene Lintje’; een onderscheiding die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt op wereldmilieudag. Aanmelden kan tot en met 1 juni via groenelintjes@gmail.com

Voor deze uitreiking mag iedereen kandidaten aandragen. Weet u iemand die een Groen Lintje verdient, dan hoort GroenLinks Amsterdam dit graag. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen aan groenelintjes@gmail.com en aan te geven wat het initiatief inhoudt, waarom u vindt dat het in aanmerking komt voor het Groene Lintje en de contactgegevens van uzelf en diegene die u wil nomineren.

De Groene Lintjes worden op 5 juni in 3 categorieën uitgereikt: Groene Ondernemer, Groen Initiatief in de buurt en Groene Vrijwilliger. Amsterdammers die iemand nomineren krijgen uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking. Deze vindt plaats op een groene, passende locatie.

Het Groene Lintje staat symbool voor initiatieven die bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam. Het lintje wordt uitgereikt door GroenLinks Amsterdam om te laten zien dat niet alleen de gemeente, maar juist ook burgers, organisaties en lokale bedrijven in de hoofdstad veel doen voor een groen en duurzaam Amsterdam.